Kruununprinsessa Victoria vihkii nimeään kantavan aukion Loviisassa: "Suomella ja Ruotsilla ainutlaatuinen side"

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailevat tänään Loviisassa Uudellamaalla. He saapuivat Suomen-vierailulle eilen.

Loviisan kaupungin tiedotteen mukaan kruununprinsessa vihkii Victorianaukioksi aukion, joka sijaitsee uudella Kuningattarenranta-nimisellä asuinalueella.

Myöhemmin tänään Victoria ja Daniel vierailevat ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa Hankenissa Helsingissä. He käyvät tänään niin ikään Vantaalla Fazerin vierailukeskuksessa.

"Ainutlaatuinen side"

Matkan avauspäivänä eilen Victoria ylisti pitämässään puheessa Suomen ja Ruotsin läheisiä suhteita. Hän totesi puheessaan Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa Espoossa, että Ruotsi ja Suomi ovat samaa perhettä ja ystäviä.

– Tällä hetkellä maidemme väliset suhteet ovat ehkä läheisemmät kuin koskaan aiemmin nykyaikana, kruununprinsessa sanoi.

Victorian mukaan maiden välinen historia ja kulttuuri sitovat Suomen ja Ruotsin ainutlaatuisella tavalla yhteen. Hän muistutti, että sotavuosina moni ruotsalainen koki Suomen asian omakseen ja että ruotsalaisia taisteli vapaaehtoisina talvi- ja jatkosodassa.

– Monella ruotsalaisella on juuria Suomessa tai muulla tavalla läheiset suhteet, hän lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat