Presidentti Niinistö tapasi kruununprinsessa Victorian Tukholmassa – hymy herkässä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Tukholmassa eilen maanantaina. 

Eilen maanantaina 13. maaliskuuta tuli kuluneeksi 77 vuotta talvisodan päättymisestä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti merkkipäivän kunniaksi Tukholmaan ja osallistui Svenska Finlandfrivilligas Minnesföreningenin juhlaan.

Talvisodassa taisteli yli 8 000 ja jatkosodassa noin 1 700 vapaaehtoista ruotsalaissotilasta. Svenska Finlandsfrivilligas Minnesföreningenin tavoite on huolehtia siitä, että vapaaehtoisten panos muistetaan.

Juhlaan osallistui talvi- ja jatkosodassa palvelleita ruotsalaisia vapaaehtoisia sekä muita veteraaneja ja veteraanijärjestöjen edustajia. Juhlaan osallistuivat myös muun muassa Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Carl Philip sekä puolustusministeri Peter Hultqvist.

Niinistö laski seppeleen Suomi-monumentille Tukholman Suomi-puistossa ja tilaisuuden jälkeen seurue kokoontui Suomen suurlähetystössä, missä Niinistö piti puheen.

Niinistö edusti tilaisuudessa hyväntuulisena ja nauravaisena. Kruununprinsessa Victorian kaulassa nähtiin suomalaista designia, sillä hän oli valinnut tumman kotelomekkonsa somisteeksi Lapponian ikonisen Planetaariset laaksot -korun. 

Lue myös:

    Uusimmat