KRP tutkii murhaa Lahdessa – mies surmattiin kahden ryhmän sovitussa tapaamisessa, paikalla noin kymmenen ihmistä

Poliisi tutkii murhaa Lahdessa – rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään 3:48
Poliisi tutkii murhaa Lahdessa – rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään.

Poliisi tutkii Lahdessa henkirikosta, jonka epäillään liittyvän kahden ryhmän välisiin välienselvittelyihin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen. KRP kertoo asiasta tiedotteessaan. 

Sunnuntaina 12. joulukuuta tapahtuneessa tilanteessa on kuollut yksi ja luokkaantunut toinen. Epäillyt rikosnimikkeet ovat tällä hetkellä murha ja murhan yritys. Poliisi ei tiedotteessa tarkemmin avaa epäiltyä tapahtumien kulkua.

Poliisin mukaan tapauksella on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

– Poliisin tiedon mukaan välienselvittelyssä mukana olleista ainakin osalla on kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen, tapauksen tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo kertoo poliisin tiedotteessa

Sovittu tapaaminen

Aarnisalo kertoo MTV Uutisille, että välikohtaus oli saanut alkunsa kahden ryhmän välisessä sovitussa tapaamisessa, jossa oli paikalla kymmenkunta henkilöä.

Epäiltyä murha-rikosnimikettä hän selittää sillä, että yhden henkilön kuolemaan johtaneeseen tapaamiseen oli lähdetty väkivallan uhkaan varustautuneena. Mukana oli siis mahdollisesti jotain kättä pidempää. Aarnisalo ei kuitenkaan kerro, mitä.

– Tapaaminen on ollut kyseessä. Se, miten asiat sitten kärjistyivät tällä tavalla, on meidän selvityksessä, hän sanoo.

Poliisi ei Aarnisalon mukaan tässä vaiheessa aio ottaa kantaa tekotapaan tai muihin tarkempiin yksityiskohtiin. Aarnisalon mukaan välikohtaus sattui sisätiloissa. Poliisin käsityksen mukaan ulkopuoliset eivät ole olleet vaarassa.

Aarnisalon mukaan poliisi selvittää edelleen, kuuluivatko tapahtumiin osalliset joihinkin rikollisjengeihin.

– Se on tässä meilläkin selvityksen alla. Että kuka kuuluu mihinkin ja kuuluuko mihinkään. Selkeästi siihen ei voi sanoa. Kyse on kuitenkin ollut kahden ryhmän välisestä kohtaamisesta.

Epäillyn henkirikoksen uhri on 1970-luvulla syntynyt mies.

Poliisi kertoo jatkavansa asian tutkintaa teknisellä tutkinnalla ja todistajien ja epäiltyjen kuulemisilla. Epäiltyjä on poliisin mukaan noin kymmenen, ja heistä suurin osa on tavoitettu. Teon motiivia selvitetään.

Päivitetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 14.12.2021 kello 10.25.

Lue myös:

    Uusimmat