KRP tutkii insuliinimurhaa Espoossa – epäiltynä yli 50-vuotias mies, uhrina vaimo

Keskusrikospoliisi on kaikessa hiljaisuudessa tutkinut insuliinimurhaa, joka epäilyn mukaan on tapahtunut Espoossa runsas vuosi sitten. Illan Rikospaikka-ohjelman mukaan poliisi epäilee, että yli 50-vuotias mies surmasi noin kymmenen vuotta nuoremman vaimonsa insuliinilla.


Epäilty henkirikos tapahtui Espoossa yksityisasunnossa, missä aviopari asui.

Tajuttomana ollut nainen vietiin ambulanssilla Espoon sairaalaan 19. helmikuuta 2018. Nainen kuoli viikkoja myöhemmin tajuihinsa tulematta. Tutkimuksissa hänestä löytyi suuri määrä insuliinia.

Uhrilla ei ollut diabetesta

Uhrilla itsellään ei ollut diabetesta, mutta hänen miehellään oli käytössä insuliinilääkitys.

Vaihtoehtoja on kaksi: joku on pistänyt naiseen voimakkaan ylinnostuksen insuliinia tai nainen on tehnyt sen itse. Tutkinta ei kokonaan poissulje itsemurhaa, mutta jos kyse on henkirikoksesta, mies on ainoa epäilty.

KRP ei kommentoi asiaa millään tavalla.

Se on tutkinut tapausta murhana ja käyttänyt noin vuoden kestäneen esitutkinnan aikana pakkokeinoja. Rikospaikan tietojen mukaan murhasta epäilty uhrin mies on ollut alkuvuodesta pidätettynä. Hän kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Näyttöongelmien takia tapaus ei välttämättä etene syyteharkintaan vaan tutkinta joko keskeytetään tai päätetään kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat