Mainos

Krp:n tutkija: ”Aarniosta ei käyty kauppaa”

Keskusrikospoliisin tutkija kiisti, että Jari Aarniosta olisi käyty kauppaa. Jutussa syytetty 43-vuotias nainen kertoi tällaisesta aiemmin tiistaina. Naisen mukaan hänen ystävänsä jätettäisiin rauhaan, jos hän puhuisi Aarnion päälle.

Väite tuli ilmi, kun salissa puitiin hyödyntämiskieltovaatimusta. 43-vuotias nainen vaatii sellaista kuulustelulleen syyskuussa 2014. Kuulustelussa nainen kertoo huumekaupoista Jari Aarnion kanssa - tosin uskoen itse olleensa peitetehtävissä.

Aarnio juttua käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa kolmattatoista päivää. 43-vuotiaalle naiselle vaaditaan törkeistä huumausainerikoksista vähintään 8 v tuomiota.

Tapaamisesta kuulusteluun

Naisen mukaan hän tapasi poliisimiehen ravintolassa Kalliossa syyskuussa 2014. Nainen söi ja joi poliisiin piikkiin. Krp:n tutkija päätti saman tien kuulustella naista ja ajoi hänet Jokiniemeen.

Nainen oli saanut paniikkikohtauksen ja kuulustelu oli aloitettu ilman avustajaa. Naisen puolustus kritisoi muutenkin vahvasti yllättäviä kuulusteluja.

Lue lisää hyödyntämiskieltovaatimuksesta tästä jutusta: "Krp tarjosi baarissa Irish Coffeeta ja kävi kauppaa Aarniosta"

- Hän oli yhteistyökykyinen ja -haluinen, niin halusin kokeilla mitä hän tietää, krp:n rikosylikonstaapeli kertoi syyksi myöhään iltaan jatkuneelle kuulustelulle.

Kuulustelussa hän puhui vahvasti Aarnion päälle. Poliisi oli pitänyt tätä "kovana juttuna".

Aiemmissa kuulusteluissa nainen oli kertonut järjestäneensä Aarniolle hasiskontakteja Hollannista. Nainen kiistää osallistuneensa huumekauppaan.

”Ystävästä puhuttu”   

Krp:n poliisin mukaan naisen ystävästä oli puhuttu pitkin matkaa, kun 43-vuotiaan kuulustelut maaliskuussa 2014 alkoivat.

- Tuli selväksi, että ystävä on tärkeä henkilö, poliisi sanoi. - Mulla ei ole pienintäkään syytä epäillä, etteikö hän tunne ystävää kohtaan niin kuin hän tuntee.

Poliisi kertoi, että oli turhaa lähteä taivuttelemaan 43-vuotiasta ystävänsä tekemisistä.

Sittemmin tämä naispuolinen ystävä päätyi myös syytetyksi jutussa. Ystävälle vaaditaan vähintään kahdeksaa vuotta yli sadan hasiskilon salakuljetuksesta.

Poliisin mukaan Aarniosta ja ystävästä ei käyty mitään kauppaa. Aarnion nimi tuli esiin kuulusteluissa jo maaliskuussa 2014.

Poliisi uskoo naista

Krp:n poliisimiehen mukaan 43-vuotias on uskonut olleensa poliisin peitetoiminnassa mukana Aarnion kautta.

- Hän on ollut siinä uskossa, että hänellä on ollut tehtävä. Kyllä sen uskon, mitä hän on sanonut.

Onko normaalia tavata epäiltyjä pöytäkirjan ulkopuolella? naisen asianajaja Juha-Pekka Hippi kysyi.

- Kaikki ei tapaa, en minäkään kaikkia. Häntä oli helppo lähestyä. Mulle annettu tehtäväksi, että välit pitää pitää kunnossa.

Poliisi kertoi kyydinneensä 43-vuotiasta ja auttaneen muutenkin.

Oliko hänellä niin suuri merkitys tässä jutussa?

- Ainakin minulla on ollut paljon aikaa käyttää hänen kanssaan. Ihan kaikkea ei ole papereihin laitettu.

Asianajaja Hippi kritisoi tällaisia ohipuhutuksia, jossa poliisi keskustelee suoraan epäillyn kanssa jo määrätyn puolustajan tietämättä.

Käräjäoikeus ratkaisee hyödyntämiskieltovaatimuksen keskiviikkona. Istunto jatkuu torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.