Mainos

KRP:n etsintäkuuluttama Niina vastaa puhelimeen ja toimii yrittäjänä Tunisiassa – miksi häntä ei saada Suomeen?

4:45
Osa KRP:n etsintäkuulutetuista kertoo elämästään somessa

Keskusrikospoliisi julkaisi viime viikolla kymmenen etsityimmän suomalaisen nimet ja kuvat saadakseen nämä joko vastaamaan rikossyytteisiin tai suorittamaan jo annettua vankeusrangaistusta. Poliisi toivoo, että yleisövihjeet auttavat henkilöiden löytämisessä. Henkilöistä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

Listan ainoa nainen on vuonna 1985 syntynyt Niina Elisa Keituri-Ben Mabrouk. Keskusrikospoliisi etsii naista vastaamaan syytteisiin törkeästä vapaudenriistosta, joka olisi tapahtunut vuonna 2012. Keituri-Ben Mabrouk on poliisin mukaan ollut etsintäkuulutettu siitä lähtien.

Etsintäkuulutettu vastasi MTV Uutisten puheluun

Jo lyhyellä selvitystyöllä käy ilmi, että Keituri-Ben Mabrouk asuu ilmeisesti Tunisian Sfaxissa, jossa hän tekee töitä yksityisyrittäjänä. Samasta yhteydestä löytyy naisen puhelinnumero, johon hän myös vastasi MTV:n soittaessa. Naisen olinpaikka lienee siis verrattain hyvin selvillä.

Miksi nainen on sitten etsintäkuulutettu, jos viranomaisten on verrattain helppoa selvittää tämän olinpaikka?

Rikoskomisario Ritva Santtila KRP:stä vahvistaa, että naisen olinpaikka on viranomaisten tiedossa, ja poliisi tietää hänen olevan asuvan avioliitossa Tunisiassa. Hän painottaakin, että vihjeitä toivotaan niin ulkomailta kuin koto-Suomesta.

– Jos hän Suomessa vierailee kesällä vanhempiensa tai sukulaistensa luona, niin tällä me saataisiin niitä vihjeitä, Santtila avaa pyynnön taustoja.

Lapsikiista-asiasta ei tehty luovutuspyyntöä

Tapauksessa on kyse ollut lapsikiista-asiasta, joka sittemmin äityi nimikkeeltään törkeäksi vapaudenriistoksi. Nimike on toisaalta muuttunut prosessin aikana. Tapausta tutkittiin Helsingin poliisilaitoksella.

Santtila kertoo, että naisesta ei ole toistaiseksi tehty Tunisiaan luovutuspyyntöä, vaan asiaa on yritetty hoitaa oikeusapumenettelyin. Hän ei ulkomuistista muista, onko Tunisia jonkin luovuttamissopimuksen piirissä, mutta muistuttaa, että pyyntö voidaan maahan tehdä myös ilman sopimusta.

– Miten maa suhtautuu, on toinen asia, hän toteaa.

Poliisi toki toivoo, että Keituri-Ben Mabrouk olisi halukas vapaaehtoisesti tulemaan Suomeen ja vastaamaan syytteisiin.

– Että hän tulisi hoitamaan sen asiansa pois, Santtila muotoilee.

Poliisi pyytääkin, että tiedot ja havainnot etsityistä henkilöistä toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon +358504401800. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja