Mainos

KRP etsii ratkaisua 25 vuoden takaiseen murhamysteeriin - 4 outoa yksityiskohtaa

MTV Uutiset kertoi keskiviikkona keskusrikospoliisin alkaneen jälleen tutkia aktiivisesti kesällä 1990 tapahtunutta Kirkkonummen kolmoissurmaa.

Yöllinen hyökkäys perheen omakotitaloon on jäänyt Suomen rikoshistoriaan yhtenä raaimmista tapauksista. Useista eri tutkintalinjoista, sadoista kuulusteluista ja vihjeistä huolimatta tekijä yhä selvittämättä.

MTV Uutiset listasi neljä yksityiskohtaa, jotka tekevät tapauksesta täysin poikkeuksellisen.

1. Iskun kohteena perhe

Raivokkuudessaan ja julmuudessaan tekotapa on hyvin poikkeuksellinen. Kaikki uhrit löydettiin kuolleina sängystä, ja kuolleiden joukossa oli myös pieni vauva. Pariskunta oli löytänyt toisensa hiljattain, molemmilla oli lapsia edellisistä avioliitoista. Isä ja äiti surmattiin teräaseella tai aseilla, vauva kuoli aiempien lehtitietojen mukaan pariskunnan rikki menneestä vesisängystä tulvineeseen veteen. Tämä kielii poikkeuksellisen aggressiivisesta tekijästä ja tarkoituksesta tappaa.

2. Häirintä

Poliisin aiemmin antamien tietojen mukaan perheen kotiin oli soitettu öisiä häirikköpuheluita. Lisäksi julkisuuteen on kerrottu perheen isän ihmetelleen postilaatikkoon saapunutta omituista kirjettä, joka oli pyytänyt hinaus- ja urakointialalla toiminutta miestä saapumaan Peuramaalle keskellä yötä asuntoauton hinauskeikalle. Kukaan ei ollut kuitenkaan ollut sovitussa paikassa odottamassa, oli kirjettä ihmetellyt perheen isä kertonut lähipiirissään. Poliisi selvitti myöhemmin, ettei kirjeen allekirjoittanutta henkilöä ollut olemassakaan, vaan pyyntö oli tekaistu.

Arkistoista löytyvien lehtitietojen mukaan poliisi on jossain vaiheessa tutkintaa pitänyt epätodennäköisenä, että häirikköpuhelut liittyisivät henkirikokseen. Kuitenkin perheen isä oli kovapintainen yrittäjä, joka ei epäröinyt periä velkoja liikekumppaneiltaan.  Tyylilleen ominaisella toiminnalla hän saattoi kerätä tukun vihamiehiä.

Tämä kolmoissurmasta tiedetään

Joku tai jotkut tunkeutuivat keskellä yötä perheen pari vuotta aiemmin valmistuneeseen omakotitaloon Kirkkonummen Volsin kylässä 28.-29.8.1990. Tunkeutuja surmasi perheen 36-vuotiaan äidin, 42-vuotiaan isän ja kolmen kuukauden ikäisen tyttövauvan makuuhuoneeseen. Perheeseen kuuluneet 10-vuotiaat kaksoset äidin edellisestä liitosta olivat tapahtuma-aikaan yökylässä kodin ulkopuolella.

Veriteko selvisi vasta kaksi päivää teon jälkeen, heinäkuun viimeisenä päivänä tiistaina, kun perheen ulkopuolinen henkilö hälytti poliisit tarkastamaan asunnon. Äiti ja isä löydettiin teräaseella tai aseilla surmattuna vesisängystään, keväällä syntynyt vauva oli kuollut muulla tavoin surmatekojen yhteydessä.

Talon keittiössä oli pengottu. Myöhemmissä tutkimuksissa selvisi, että perheen kuljetusalalla toimineella isällä oli tapana säilyttää yrityksensä käteisvaroja keittiössä olleessa metallisessa kirjetelineessä. Teline ja siinä olleet rahat, noin 20 000 markkaa, olivat kadonneet. Lisäksi kadonneeksi havaittiin myös perheen isän muistikirja, johon hän kirjasi yritykseen liittyviä asioita.

Heti tapauksen jälkeen teosta epäiltynä pidätettiin yksi mies, joka vapautettiin pian. Toinen epäilty, nuori mies, vapautettiin viikon vangitsemisen jälkeen poliisin omasta esityksestä.

Juttuun on vuosien varrella tulvinut vihjeitä, mutta läpimurtoa tutkinnassa ei ole tehty. Nykyinen tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho kieltäytyy kommentoimasta uutta tutkintaa tutkinnallisiin syihin vedoten.

3. 20 000 markkaa

Teon yhteydessä asunnosta hävisi rahaaa. Perheen isä säilytti yrityksen käteisvaroja keittiössä, ja tämä tieto on saattanut levitä tavalla tai toisella. Pelkkä keittiötä penkonut murtovaras olisi todennäköisesti paennut paikalta tai kohdistanut vastarintaa ainoastaan silloin, jos hänet olisi ehditty yllättää. Kaikki uhrit kuitenkin löytyivät surmattuina sängyistään. Lisäksi Suomessa murtovarkaan tunkeutuminen asuntoon, jossa kaikki asukkaat ovat kotona, on melko epätavallista.

4. Tekijöiden etumatka

Surmat on tehty lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 28.-29.7.1990. Poliisi kuitenkin hälytettiin asunnolle vasta seuraavan viikon tiistaina, heinäkuun viimeisenä päivänä. Perheen omakotitalo sijaitsee Kirkkonummella metsän keskellä, ja alkuviikolle sattuneet sateet ehtivät pyyhkäistä tekijän tai tekijöiden mahdolliset jäljet mukanaan, tämän on kertonut poliisi lehtihaastatteluissa. Äidin edellisestä liitosta syntyneet noin kymmenvuotiaat kaksoset olivat viikonlopun yökylässä. Lähimmät naapurit asuivat parinsadan metrin päässä. Miksei kukaan huolestunut perheen kohtalosta aiemmin? Tekijät ehtivät saada huomattavan etumatkan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.