KRP epäilee kuutta laittomasta koiratappelusta

Keskusrikospoliisi aloitti Ypäjällä järjestetyn koiratappelun tutkinnan sen jälkeen, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC otti Suomen poliisiin yhteyttä. BBC:n mukaan koiratappelubisneksillä Britanniassa oli yhteyksiä myös Suomeen.

Keskusrikospoliisi epäilee kuutta ihmistä kohua herättäneessä koiratappelujupakassa. KRP on saanut tutkinnan valmiiksi ja seuraavaksi epäillyt voivat antaa asiasta kirjallisen lausunnon. Syyttäjälle juttu menee marraskuun lopulla. Kaikkia kuutta epäillään eläinsuojelurikoksesta.

Poliisin rikostutkinnassa on kyse yhdestä koiratappelusta, joka järjestettiin Ypäjällä viime vuonna. Rikoksen tekopaikaksi on merkitty myös Vihti, sillä siellä toimii taistelukoiria kasvattanut kennel. Eläinsuojelurikoksesta epäillään kahden kennelin pitäjää. Muut epäillyt ovat olleet mukana toiminnassa lähinnä antamalla koiriaan tappeluihin. Koirat ovat amerikanpitbullterriereitä. Toiminnassa on kuollut tiettävästi kaksi koiraa.

KRP alkoi tutkia tapausta heinäkuussa sen jälkeen kun Britannian yleisradioyhtiö BBC otti yhteyttä. BBC teki ohjelmaa Britanniassa pyörivästä koiratappelubisneksestä, missä ilmeni yhteyksiä Suomeen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat