Mainos

Kroatialaisfirma sinnikkäänä: Saimme uuden tarjouksen Fennovoimaan osallistumisesta

Kroatialainen Migrit Group ilmoittaa harkitsevansa edelleen osallistumista Fennovoima-hankkeeseen.

Migritin mukaan Voimaosakeyhtiö SF Oy on tehnyt sille tarjouksen kuuden prosentin omistusosuudesta projektissa. 

Viime torstaina elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) totesi, että Migrit ei täytä eduskunnan edellyttämää riittävää kotimaisuusastetta.

Migrit kertoo saaneensa samana päivänä Fennovoimaa omistavan Voimaosakeyhtiön hallituksen puheenjohtajalta Antti Koskelaiselta uuden tarjouksen. Siinä ehdotettiin mahdollista osallistumista Fennovoima-hankkeeseen kuuden prosentin osuudella. Ilmeisesti uudessa tarjouksessa mainittu prosenttiosuus laskettaisiin nyt ns. kotimaisten omistajien ulkopuolelle. 

– Rehn vahvisti, että Fennovoima tulee päättämään Migrit Groupin osallistumisesta projektiin prosenttiosuudella, jota ei lasketa paikallisten yhtiöiden kiintiöön, tiedotteessa todetaan. 

Migrit sanoo tiedotteessaan täyttävänsä kaikki taloudelliset ja juridiset vaatimukset, joita suomalaisten kumppaneiden toimesta on asetettu. 

– Ministeri Rehn teki selväksi, että mitään epäilyksiä ei ole siitä etteikö Migrit Group olisi kykenevä ja erityisesti taloudellisten vaatimusten suhteen sopiva yhteistyökumppani.

Migrit sanoo pitävänsä uutta ehdotusta selvänä merkkinä siitä, että suomalaiskumppanit haluavat edelleen yhtiön mukaan hankkeeseen.

– Teemme päätöksemme mahdollisista neuvotteluista sen jälkeen, kun olemme harkinneet kaikkia oleellisia faktoja ja tekijöitä. Konsultoimme myös Kroatian hallitusta ja Kroatian suurlähettilästä Suomessa, Migrit ilmoittaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.