Kristillisdemokraattien puoluekokous ei hyväksynyt Raamattu-sanan poistamista puolueen säännöistä

Kristillisdemokraattien puoluekokous ei tänään sunnuntaina hyväksynyt Raamattu-sanan poistamista puolueen säännöistä, kertoo puolueen pää-äänenkannattaja KD-lehti.

Puoluekokous lähetti asian takaisin puoluehallituksen käsiteltäväksi.

Puolueen sääntöjen toisessa pykälässä lukee tällä hetkellä, että "Puolue toimii sisäpolitiikassa kansanvaltaisen yhteiskuntajärjestyksen turvaamiseksi ja yhteiskuntamme rakentamiseksi siten, että yhteiskunnallisen toiminnan perustana on Raamatun ilmoitukseen ja kristillisiin arvoihin perustuva näkemys".

Sääntöuudistuksessa kyseinen kohta ehdotettiin muutettavaksi muotoon "Puolue toimii sisäpolitiikassa demokraattisin menettelytavoin kansanvaltaisen yhteiskuntajärjestyksen turvaamiseksi. Puolue noudattaa kristillisdemokraattisia periaatteita, jotka perustuvat kristillisiin arvoihin ja ihmiskuvaan".

KD-lehden mukaan Raamattu-sanasta syntyi kiperä keskustelu, joka jakoi kokousedustajat kahteen leiriin. Enemmistö käytetyistä puheenvuoroista oli lehden mukaan muutokselle kriittisiä.

Lehti jatkaa, että puolueen puheenjohtaja Sari Essayah piti asian palauttamista valmisteluun järkevänä, koska puoluekokouksessa esitettiin pykälälle "selkeitä ja hyviä muotoiluesityksiä".

Puoluekokousedustajat eivät voineet puoluekokouksessa muokata uudistukseen kirjattua muotoilua.

Puoluepäivä: Vihreät, keskusta, kristillisdemokraatit 10:51
Katso myös: MTV Uutisten puoluepäivässä olivat vieraina vihreät, keskusta, kristillisdemokraatit

 

Lue myös:

    Uusimmat