Kristiina Mäkelä loikki lähelle kesän parastaan – Senni Salminen todella vaatimattomalle sijalle

Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen karsiutuivat kolmiloikan loppukilpailusta Budapestin MM-kisoissa. Mäkelä ylsi lähelle kesän parastaan, kun taas Salminen jäi kauas suven pisimmistä loikistaan.

Mäkelä sijoittui kolmiloikkakarsinnassa 18:nneksi tuloksella 13,88 ja Salminen vasta 30:nneksi tuloksella 13,50. Karsinnassa oli mukana kaikkiaan 36 loikkaajaa.

Kumpikin suomalainen sai karsinnan parhaan tuloksensa kolmannella eli viimeisellä yrityksellä.

Karsinnan toisella yrityksellään Mäkelä oli pomppinut 14 metrin tuntumaan, mutta suoritus oli yliastuttu. Mäkelä jäi tuloksellaan 13,88 vain neljä senttiä tämän ulkokauden parhaasta noteerauksestaan.

Salminen jäi sen sijaan kesän kotimaisesta kärkituloksestaan 53 senttiä. Hän on tänä kesänä parhaimmillaan loikkinut 14,03.

Viimeinen finaalipaikka ratkesi täpärästi

Pisimmälle karsinnassa loikki Jamaikan Shanieka Ricketts, joka venytti heti 14,67:ään. Venezuelan maailmanennätysnainen Yulimar Rojas vaikutti vetäneen avaussuorituksensa puolitehoilla ja loikat kantoivat riittävästi 14,59:ään. Hän sijoittui karsinnassa kolmanneksi.

Viimeinen loppukilpailupaikka ratkesi täpärästi, kun peräti kolme eri naista sai tuloksekseen 14,13. Yhdysvaltain Jasmine Moore sijoittui 11:nneksi ja hänen maannaisensa Tori Franklin 12:nneksi, kun taas ensimmäisenä loppukilpailun ulkopuolelle eli 13:nneksi jäi Espanjan Maria Vicente. Hänen toiseksi paras suorituksensa oli kolmikosta heikoin.

Suomalaisilta olisi vaadittu loppukilpailupaikkaan selkeästi kesän parasta loikkaamista.

Lue myös:

    Uusimmat