Kristiina Mäkelä hioi hyppyään kuntoon pitkällä harjoitusjaksolla – yksi olennainen asia nousee suureen rooliin

Suomen yleisurheilun suurimpiin nimiin kuuluva Kristiina Mäkelä valmistautuu paraikaa viikonloppuna kisattaviin Kalevan kisoihin. MTV Urheilu tavoitti Mäkelän Kalevan kisojen alla kertomaan kuulumisiaan kaudesta.

Mäkelällä on takana pitkä harjoitusjakso. Hän on kilpaillut edellisen kerran tällä kaudella kesäkuun Paavo Nurmi Games:issä. Jakso on sujunut Mäkelän mukaan hyvin.

– Se on mennyt ihan kivasti. Totta kai aina löytyy jotain parannettavaa,eikä ikinä voi olla täysin tyytyväinen, mutta iloisin ja odottavaisin mielin kisoihin. On jo aikakin, Mäkelä toteaa.

– Tein elämäni ensimmäisen täysivauhtisen hyppytreenin tuossa viime viikolla. Sieltä löydettiin hyvin niitä asioita, joita haluttiinkin sillä harjoituksella saada aikaiseksi. Se on todella tärkeää, sillä ennen Dohaa joudutaan tekemään hyppytreenejä täydellä vauhdilla, koska ei ole mahdollisuutta kilpailla syyskuussa oikeastaan missään. Ensimmäiset loikat täydellä vauhdilla onnistuivat hyvin ja niistä lähdetään sitten hiomaan sitä tekniikkaa Kalevan kisoissa, Mäkelä kertoo.

Kalevan kisat eivät ole Mäkelälle tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä sijalla. Tulostavoitteet kauteen ja Lappeenrannassa kisattaviin Kalevan kisoihin ovat kuitenkin selkeät.

–  En ole tyytyväinen alle 14 metrin suorituksiin, se on itsestään selvä asia. Sellainen tasonnosto sinne 14 metrin päälle ja sitten kun se piikki tulee, niin sinne 14,5 metrin päälle. Ne ovat ne aika ehdottomat tavoitteet, Mäkelä sanoo.

SM-kulta kiiltää Mäkelän mielessä, mutta sään salliessa tavoitteena on myös pitkät hypyt.

 – Ne ovat tärkeitä toistoja sinne takaraivoon, että päästään entistä pidemmälle, Mäkelä toteaa.

Timanttiliigaan osallistuminen voisi olla myös Mäkelälle vaihtoehto, mikäli hypyt alkavat sujumaan. Kisoissa on ollut mukana muutama hyppääjä Mäkelää heikommilla tuloksilla.

– Ei ole mitään, mitä voisi luvata tai sulkea pois. Kuulun siihen juuri rajalle olevaan settiin. Itse tiedän, että sinne pääsisi, kun vain saisi hyviä hyppyjä aikaiseksi. Se on sellainen peli, johon on vaikea tehdä muuta, kuin hypätä erittäin pitkälle. Nyt kun on vain se yksi kisa alla, niin se ei välttämättä riitä. Toivotaan, että nyt tulisi pitkiä hyppyjä. Pariisi on vielä mahdollinen, Mäkelä sanoo.

– Kovat kilpailut ovat kultaa, kuten naisten pika-aidoissa on nähty ja niitä pitää vain saada, että voi olla parhaimmillaan, kun itse sitä haluaa, Mäkelä päättää.

Yllä olevalta videolta voit katsoa Kristiina Mäkelän haastattelun.

Lue myös:

    Uusimmat