Mainos

Krista Pärmäkoski toivoo sunnuntaista kiireistä päivää: "Toiveissa olisi, että en ehtisi käymään suihkussa"

4:03
Videolla Krista Pärmäkosken haastattelu.

Suomen maastohiihdon kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Krista Pärmäkoski aloittaa maailmancupin urakan viikonloppuna. Maajoukkueen ulkopuolella harjoitellut Pärmäkoski summasi MTV Urheilulle ajatuksiaan alkavasta kaudesta ja omasta kisakunnostaan.

Maailmancupin avausviikonloppu kisataan Rukalla. Pärmäkoski on tullut jo hyvissä ajoin paikan päälle harjoittelemaan. Hänellä on käynnissä jo neljäs viikko samoissa maisemissa. 

– Olen toki jo tullut marraskuun alkupuolella Lappiin, mutta olosuhteet ovat olleet hyvät. Olen sen myötä pystynyt harjoittelemaan hyvin täällä. Alkuviikko on otettu vähän kevyemmin ja uskon sekä odotan viikonloppuna itseltäni hyviä suorituksia.

Pärmäkoski haki muutosta omaan harjoitteluunsa olemalla sivussa maajoukkueen harjoitusringistä. Hän ei näe suurta eroa fyysisessä kunnossa verrattuna viime vuoteen.

– Fyysinen kunto on sama kuin aina ennenkin tähän aikaan kaudesta, mutta tietenkin ei ole ollut sellaista vertailua. Muutamia kisoja on ollut ja siinä nähnyt vähän omaa tasoa. Olen peilannut sitä aikaisempiin tuntemuksiin ja uskon, että mennään samassa tahdissa kuin aikaisempina vuosina. Sprintti on toki täällä aina mielenkiintoinen ja jännittävä. Siinä voi tapahtua mitä tahansa. Odotan finaalipaikkaa sprintissä, Pärmäkoski sanoo.

– Minun pitäisi olla siinä, jos ei nyt huippukunnossa, niin siellä kärkikahinoissa. Oma kunto on sellainen, että pystyn taistelemaan siellä. Olen vuodesta toiseen pystynyt pitämään sen kunnon läpi kauden ja vähän nostamaan sitä. Koen, että minun on helpompi olla paremmassa kunnossa tasaisesti kauden ajan kuin nostaa sitä jotain tiettyä kisaa varten. Odotan jo alkukauden kisoista kovia suorituksia, Pärmäkoski jatkaa.

Rukalla on perjantaina luvassa perinteisen hiihtotavan sprintti, lauantaina 10 kilometrin perinteisen kisa ja sunnuntaina 10 kilometrin vapaan tyylin takaa-ajo. Pärmäkoskella on yksi toive päätöspäivään.

– Toivottavasti sunnuntaina tulee kiireinen päivä, sillä lento lähtee 17.30. Toiveissa olisi, että en ehtisi käymään suihkussa ja joutuisin suoraan kiiruhtamaan kentälle, Pärmäkoski päättää.

Katso yllä olevalta videolta Krista Pärmäkosken koko haastattelu. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja