Krista Pärmäkoski iski muille jauhot suuhun, maalissa itsevarmaa käytöstä – ruotsalaistähdelle iso takaisku

Krista Pärmäkoski oli ylivoimainen ykkönen omassa puolivälierässään perinteisen sprintissä maastohiihdon Tour de Skillä perjantaina. Kilpailu käydään Italian Val di Fiemmessä.  

Karsinnassa neljänneksi tullut Pärmäkoski hallitsi avauserää rautaisella otteella. Touria johtava Ruotsin Frida Karlsson pysyi suomalaisen kyydissä pisimpään, mutta hänkin taipui lopulta selvästi ja jäi erässä neljänneksi.  

Loppusuoralle valtavassa johtoasemassa tullut ja näin kiriään säästellyt Pärmäkoski nappasi sukset välittömästi jaloistaan ylitettyään maaliviivan ja marssi itsevarmasti pois. 

Suomalaisnaisista myös Kerttu Niskanen pääsi jatkoon oman eränsä kakkosena. Anne Kyllönen karsiutui. 

Kun Karlsson putosi välieristä, jatkoon menneet Norjan Tiril Udnes Weng, Pärmäkoski ja Niskanen (kokonaiskisan sijat 2-4) leikkaavat ruotsalaisen noin puolentoista minuutin johtoasemaa kymmenillä sekunneilla sprinttimenestysbonuksien myötä. 

Suomalaismiehet taipuivat

Perttu Hyvärisen ja Markus Vuorelan vauhti ei riittänyt välieräpaikkaan. Hyvärinen piti pitkään kärkipaikkaa omassa erässään, mutta taipui lopulta sen viimeiseksi. Myös Vuorela jäi kuudenneksi erässään. 

Miesten puolivälierien isoin yllätys oli Italian sprinttitykin Federico Pellegrinon putoaminen. Hän oli Tourin kokonaiskisassa toisena ennen perjantaita.  

Kello 13.30 alkanut erävaihe on käynnissä. MTV Urheilu seuraa tapahtumia tiiviisti. 

Juttua ja otsikkoa päivitetty naisten puolivälierien jälkeen klo 13.54 ja juttua uudestaan kello 14.21 miesten puolivälierien jälkeen.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja