Krista Pärmäkoskelta rehti tunnustus sprinttikisasta: "Toivoin, että joku menee ohi"

Krista Pärmäkoski maltillisena Rukalla:"Nyt minun podiumsijani on, jos pääsen top-kymppiin" 2:57
Krista Pärmäkoski kertoi tavoitteistaan Rukan maailmancupiin MTV Urheilun haastattelussa torstaina.

Karsiutujien joukkoon kuuluivat suomalaisista esimerkiksi Johanna Matintalo ja Krista Pärmäkoski, jotka jäivät seuraaville sijoille viimeisenä jatkoon päässeen Norjan Therese Johaugin (30:s) jälkeen.

– Joku voisi sanoa, että karvas maku jäi. Olen mennyt Rukalla aina jatkoon vuodesta 2008 lähtien, mutta jo eilen sanoin, että putkeen voi tulla katkos, Pärmäkoski jutteli aika-ajon jälkeen.

Pärmäkosken loppusyksy on ollut täynnä kysymysmerkkejä. Sprintissä häneltä ei odotettukaan menestystä vaan viikonlopun todellinen mittari on lauantain kymmenen kilometrin perinteinen.

– Kun olin putoamisvaarassa lopussa, toivoin, että joku menee ohi, ettei tarvitse lähteä valmistautumaan kisaan (pudotushiihtoihin). Hiihtona tämä oli vähän parempaa kuin viikko sitten. Nyt oli terävämpää, Taivalkosken Suomen cupin kympillä kolmanneksi sijoittunut Pärmäkoski tuumi.

– Mutta se näkyi varmasti, etten ole harjoitellut sprinttiä varten. Tavoitteet ovat normaalimatkoilla. 

Kyllönen tähtää kärkikymmenikköön normaalimatkoilla

Norjan Ane Appelkvist Stenseth oli aika-ajon nopein. Suomalaisista Anne Kyllönen (34:s) ja Jasmi Joensuu (37:s) puskivat 40 parhaan joukkoon.

Pärmäkosken tavoin myös Kyllönen suuntasi katseen kauden normaalimatkan kilpailuihin.

– Totta kai on pettymys, kun ei mene jatkoon. Se oli vähimmäistavoite. En osaa sanoa, mistä jäi kiinni, koska verryttelyssä olotila oli hyvä ja luottavainen, Kyllönen pyöritteli.

Kyllösen tavoitteet kauden normaalimatkoilla ovat kärkikymmenikössä.

– Viime vuosi osoitti taas, että se on mahdollista. Sprintissä jos ei ole herkkä lihaksisto, niin sekunnit eivät ole puolella. Toivottavasti sain avattua paikkoja. Teen vähän pidemmän verryttelyn nyt kisan jälkeen ja sitten valmistautumaan huomiseen, Kyllönen suunnitteli.

"Mukava hiihtää kilpaa"

Suomen miehet pärjäsivät selkeästi paremmin, kun aika-ajon kolmonen Joni Mäki johdattaa Iivo Niskasen (9:s), Lauri Vuorisen (14:s), Verneri Suhosen (20:s), Ristomatti Hakolan (22:s), Juho Mikkosen (23:s) ja Lauri Lepistön (30:s) kello 13.30 alkaviin pudotushiihtoihin.

– Mukava hiihtää kilpaa, Hakola huikkasi ennen kuin siirtyi valmistautumaan iltapäivän koitokseen.

Perttu Hyvärinen (40:s) kuului karsiutujiin.

– Ihan ookoo. Kyllä huomaa, että sprintissäkin on päässyt napsun paremmalle tasolle kuin vuosi sitten, Hyvärinen tuumi.

Viime vuonna hän oli aika-ajon 42:s.

– Rukan maailmancupin sprintti on kovatasoinen. Pikkaisen täytyy parantaa, mutta isoa eroa ei tullut. Tämä ei ollut tärkeä (kilpailu) tälle viikonlopulle, vaan pääsen lepäilemään huomista varten, lauantain 15 kilometrin perinteistä ja sunnuntain 15 kilometrin vapaata odottava Hyvärinen jutteli.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli aika-ajon nopein ja kukisti Mäen 3,7 sekunnilla.

Lue myös:

    Uusimmat