Krista Pärmäkoskella vaaratilanne lähellä – ”Rukoilin jo, etten mene seinää päin”

Krista Pärmäkoskelle oli muodostua vaaratilanne MM-yhdistelmähiihdon ratkaisuhetkillä.

Pärmäkoski hiihti vapaan osuutta kärkinelikkoa jahdanneessa neljän naisen ryhmässä. Kun he saapuivat ensi kertaa vapaan lenkin laskuun, Pärmäkosken valinta oli kostautua pahanpäiväisesti.

– Ajattelin, että tulen sopivasti ulkoa ja askellan, mutta se olikin aivan jäässä. Minä jo toivoin ja rukoilin, etten mene sitä seinää päin, Pärmäkoski kertoi kisan jälkeen.

– Kaikki laskut olen tehnyt niin, että tulen tosi ulkoa ja askellan, mutta nyt se olikin niin jäällä. Siinä tuli pieni käppi kolmikkoon ja sitten jouduin tavallaan tekemään yksin töitä sen toisen kierroksen, hän kertasi.

Pärmäkoski oli maalissa lopulta kahdeksas. Voittaja Therese Johaugiin tuli eroa puolitoista minuuttia, mitaliin 35 sekuntia.

Kärkinelikko vetäisi jo perinteisen osuuden alussa eron muihin ja Pärmäkoski yritti tavoittaa, mutta se söi paukut vapaan osuudelta.

– Yritin silti taistella loppuun asti. Aina voi tapahtua jotain, joku muu voi mennä halailemaan sitä aitaa viimeisessä laskussa. Aina yritän hiihtää loppuun asti täysiä, hän sanoi.

Huomenna Pärmäkoski on taas ladulla, mitalijahti jatkuu Kerttu Niskasen kanssa pariviestissä.

Lue myös:

    Uusimmat