Kilpasisko töpeksi armottomasti – hopeanainen Pärmäkoski kertasi dramaattista käännettä Ylelle

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski koki yllätyksen kesken mitalitaiston Pyeongchangin olympialaisten päätösmatkalla sunnuntaina.

Pärmäkoski otti kisojen kolmannen mitalinsa 30 kilometrin perinteisen kisassa. Hopealle lopulta tullut suomalainen taisteli noin 20 kilometrin kohdalla Itävallan Teresa Stadloberin kanssa, kunnes Stadlober kääntyi yllättäen väärälle ladulle ja menetti pelin.

Yli minuutin harhailuun menettänyt Stadlober oli lopulta yhdeksäs. Pärmäkoski kertasi tilannetta Ylen tv-haastattelussa.

– Siinä kun hän meni sinne, ja olin aivan varma, että pitää laskea tätä puolta. Mietin vielä laskussa, että tulin sinistä puolta ylös eli minun täytyy mennä oikein. Olisivat minulle kyllä juottopaikalla huutaneet, että väärin meni, mutta sieltä tuli viesti, että olen toisena. Sen verran vielä järki pelasi siinä vaiheessa, Pärmäkoski kommentoi Ylelle.

Pärmäkoski joutui lopussa puristamaan täysillä, jotta pronssin ottanut Stina Nilsson ja Ingvild Flugstad Östberg pysyisivät takana.

– Olipahan taistelu! Hyvä, että pääsin viimeisen mäen päälle. En muista milloin olisin viimeksi kangistunut niin pahasti. Melkein kävelin tuon lopun ja takasuoralla tuli sellaiset krampit sormiin, että sormet menivät yhteen. Selvisinpähän maaliin, Pärmäkoski naureskeli.

Voittoon hiihti ylivoimaisesti Marit Björgen. Norjalainen karkasi muilta jo ennen 10 kilometrin kohtaa.

– Marit lähti omille teilleen, eikä siihen ollut mahdollisuuksia tänään, Pärmäkoski summasi Ylelle.

Lue myös:

    Uusimmat