Krista Kosonen avautuu uutuuskirjassa koskettavasti kehonkuvastaan: "Olin mielestäni kaikella tavalla liian iso"

Krista Kosonen kertoo erikoisesta projektistaan Norjassa 5:35
Krista Kosonen kertoo erikoisesta projektistaan Norjassa

Krista Kosonen kertoo uudessa Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa avoimesti nuoruuden ulkonäköpaineistaan. 

Näyttelijä Krista Kosonen kertoo Anneli Juutilaisen toimittamassa kirjassa Kirjeitä nuorelle itselleni (Docendo) mitä hän haluaisi nyt sanoa nuorelle itselleen. Kosonen puhuu kirjassa avoimesti siitä, kuinka kovia ulkonäköpaineita hän koko nuorena ollessaan aina kaikkia tyttöjä sekä useita poikiakin pidempi ja isompi. 

– Koko lapsuuteni ja nuoruuteni häpesin pituuttani ja kokoani. En olisi ikinä silloin voinut kuvitella, että olisin jonakin päivänä ylpeä kehostani, joka on nyt tärkein työvälineeni. Vasta teatterikoulussa se kääntyi vahvuudeksi ja voimavarakseni. 

Kosonen kertoo haaveilleensa sirosta vartalosta ja siitä, kuinka kova paikka hänelle oli tajuta, että vaikka hän olisi kuinka laiha, hän ei voisi muuttaa itseään kapeammaksi. 

– Yritin aina seistä mahdollisimman lysyssä, jotta näyttäisin lyhyemmältä. Olin mielestäni kaikella tavalla liian iso. 

Näyttelijän työ on kuitenkin tuonut Kososelle itsevarmuutta sekä tervettä ajattelua siihen, että hänen vartalonsa on hänen työkalunsa. 

– Nyt osaan iloita siitä, että minulla on vahva kroppa ja se on ystäväni työssäni. Sitä kautta olen alkanut tykkäämään kehostani ja siitä, että olen sellainen kuin olen. 

Kirjeitä nuorelle itselleni (Docendo) ilmestyy 27.3.

Lue myös:

    Uusimmat