Mainos

Kriminologian professori: 17-vuotiaan Lisa Holmin surmapaikka luultavasti selvillä

Ruotsin johtava rikosasiantuntija Leif GW Persson pitää todennäköisenä, että 17-vuotias Lisa Holm tapettiin ”maitohuoneessa” vastapäätä tytön työpaikkaa, kertoo Expressen.

Jo tutkinnan alkuvaiheessa oli selvää, että murha tapahtui muualla kuin maatilalla, josta Holmin ruumis löytyi.

Maitohuoneen nimi tulee ajasta, jolloin viereinen navetta toimi vielä varsinaisessa tarkoituksessaan ja maitohuoneessa säilytettiin maitotonkkia. Murhan pääepäilty, 35-vuotias mies, työskenteli navetassa eli vastapäätä kahvilaa, jossa Lisa Holm oli töissä.

Poliisi on tutkinut maitohuoneen tarkkaan ja sieltä on viety useita kassillisia tavaraa todistusaineiston turvaamiseksi. Paikka on murhatutkinnan kannalta keskeinen ja se on pysynyt jo kolme kuukautta eristettynä. Tämä on herättänyt paikallisissa asukkaissa ihmetystä.

– Hyvä kysymys, miksi näin yhä on, mutta en aio vastata siihen, vastaa Expressen-lehdelle tutkinnanjohtaja Lars Johansson.

Eristys osoittaa maitohuoneen merkityksen

Viimeiset havainnot Lisa Holmista ovat kahvilan ulkopuolelta. 17-vuotias oli tehnyt lähtöä työpaikaltaan ja ehtinyt ripustaa muovikassin mopoonsa. Avain oli jo mopon virtalukossa. Lisan hansikas löytyi sen sijaan navetasta.

Kriminologian professori Leif GW Perssonin mielestä maitohuoneen pysyminen yhä eristettynä kertoo kuitenkin selvää kieltä siitä, missä itse murha tapahtui.

– Maitohuone on oletettavasti murhapaikka, Persson sanoo Expressenille.

Jo aiemmin on ollut tiedossa, ettei Lisa Holmia tapettu ruumiin löytöpaikalla. 17-vuotiaan ruumis löytyi maalaistalosta viisi päivää tytön katoamisen jälkeen.

Tutkinnan kulku ihmetyttään 

Tutkinnanjohtaja Johansson uskoo, että murhatutkimukset tuovat vastauksen vain osaan kysymyksistä.

– Kaikkiin kysymyksiin emme ehkä koskaan saa vastausta, Johansson sanoo.

Yksi näistä kysymyksiltä on motiivi. 35-vuotias pääepäilty on koko ajan kieltänyt osallistuneensa tekoon millään tavalla.

Tutkijat toivovat saavansa lisävalaistusta tapahtumiin kuulemalla 35-vuotiaan vaimoa ja veljeä ensi viikolla Liettuassa. Myös syyttäjä Lars-Göran Wennerholm aikoo olla paikalla, kun kaksikkoa kuullaan.

– Me matkustamme sinne tekemään loppukuulustelut. Toivottavasti ne tuovat lisävaloa tiettyihin asioihin, jotka ovat tulleet tutkinnassa esille, Johansson sanoo.

Leif GW Persson puolestaan ihmettelee, mitä uutta Liettuan kuulusteluissa voi selvitä.

– En tiedä lainkaan, mikä tässä on ajatuksena. En tiedä kuullaanko heitä epäiltyinä vai muuten. En tiedä, mitä murhatutkimuksessa touhutaan, ja ihmettelen sitä päivä päivältä yhä enemmän, Persson kritisoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.