Kriisiseura SaiPa nipisti yllätysvoiton fanien protestien sävyttämässä ottelussa – Tappara liian kova Kärpille runkosarjassa

Liigan kriisiseura SaiPa vastasi perjantain Liiga-kierroksen yllätyksestä. Sekä kaukalossa että sen ulkopuolella vaikeuksissa viime aikoina ollut joukkue nipisti voiton Liiga-kauden komeetasta KooKoosta jatkoajalla lukemin 1–0.

SaiPa on viime aikoina tilkinnyt puolustustaan toden teolla, sillä ottelu oli jo toinen peräkkäinen, jossa lappeenrantalaiset eivät päästäneet maaliakaan. Samaan aikaan myös hyökkäyspään tehot ovat jääneet minimiin. Voitto oli joukkueelle toinen 1–0-voitto peräkkäin.

Voittomaalin iski Topi Piipponen, joka sai maalin kulmalle hienon syötön Veeti Vainiolta. Toisen nollapelin peräkkäin torjunut Niclas Westerholm pysäytti ottelussa 27 kiekkoa.

SaiPa näytti ennen kuluvan viikon otteluita jo valuvan liian kauas alemmastakin pudotuspeliviivasta, mutta keskiviikon voitto Jukureista ja perjantain voitto KooKoosta pitävät vielä lappeenrantalaistoiveita elossa. Matkaa kymmenenteen sijaan ja Ässiin on nyt seitsemän pistettä.

Sputnik-paitojen tilannetta ei kuitenkaan helpota seuran sisäinen kuohunta. Kuluvalla viikolla uutisoitiin joukkueen valmennuksen kyseenalaisista metodeista, joita joukkueen kapteenit nousivat vastustamaan.

SaiPan kannattajat vaativat perjantaina katsomossa näyttävästi päävalmentaja Tero Lehterän eroa. Katsojat levittivät ensimmäisessä erässä katsomoon lakanan, jossa luki: "Tammi on mädäntynyt – Tero ulos".

KooKoo jatkoi tappiosta huolimatta pisteputkeaan, joka on venynyt jo uskomattomaan 18 ottelun mittaan. Joukkue on jäänyt ilman pisteitä viimeksi joulukuun 11. päivänä, kun se hävisi Tapparalle Tampereella.

TPS yllätti HIFK:n

Helsingissä toinen pudotuspeleihin mielivä joukkue, TPS haki pisteet HIFK:lta. TPS oli parempi luvin 1–4.

Voitto tarkoittaa sitä, että kautensa surkeasti aloittanut ja valmentajaa kauden aikana vaihtanut turkulaisjoukkue on enää kolmen pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Matkaa Ässiin on vaivaiset kolme pistettä.

Turkulaisten tehomiehinä häärivät ottelussa puolustaja Tony Sund, joka kirjasi tehot 1+1 ja Juuso Pärssinen kahdella syötöllään.

Tapparalle runkosarjan neljäs Kärppiä vastaan

Tampereella Tappara oli tyly isäntä Liigan kärkiottelussa Kärppiä vastaan. Kirvesrinnat kukistivat oululaisvieraansa lukemin 3–1 ja kavensivat eroaan sarjakärkeen seitsemään pisteeseen.

Samalla runkosarjan kakkosena majailevan joukkueen ero takana väijyviin Ilvekseen ja KooKoohon kasvoi neljään ja Lukkoon viiteen pisteeseen.

Helpolla voitto ei tullut. Kanadalaisvahti Michael Garteig Tapparan maalilla joutui venymään ottelussa lukuisiin huippuluokan torjuntoihin. Kaikkiaan Garteigille kirjattiin ottelussa 37 torjuntaa. Kärppä-maalissa Justus Annunen venyi kiekon tielle 17 kertaa.

Tappara sai otteluun takaisin muutaman ottelun huililla olleen kapteeninsa Kristian Kuuselan, joka oli mukana alustamassa joukkueensa ensimmäistä osumaa.

Tapparan muista maaleista vastasivat Tyler Morley ja Adam Polasek. Morley keräsi ottelussa pisteet 1+1.

Tapparan voitto tarkoittaa sitä, ettei Kärpät onnistunut voittamaan sitä kertaakaan tämän kauden runkosarjan aikana. Tappara oli kolme kertaa parempi varsinaisella peliajalla ja kerran voittomaalikilpailussa.

Perjantain Liiga-kierroksen lopputulokset

HIFK–TPS 1–4

Pelicans–Sport 2–3 ja.

SaiPa–KooKoo 1–0

Tappara–Kärpät 3–1

Ässät–HPK 2–4

Lue myös:

    Uusimmat