Kreml tulistui venäläisyyttään häpeilevistä: "He eivät ole oikeita venäläisiä" – Facebookin sääntömuutos sai tiedottajan epäuskoisen pöyristyneeksi

Kuinka Venäjä rakentaa sotapropagandaansa? 8:07
Kuinka Venäjä rakentaa sotapropagandaansa?

Kreml suhtautuu epäuskoisen kauhistuneesta Reutersin uutiseen, jonka mukaan Facebook löyhentää sääntöjään koskien väkivaltaista kirjoittelua. Palvelussa voidaan jatkossa hyväksyä lausunnot kuten "kuolema venäläisille tunkeutujille". Uskottavia uhkia siviilejä kohtaan ei sen sijaan hyväksytä.

Facebook julkaisi tiedotteensa sen jälkeen, kun uutistoimisto Reuters oli kertonut asiasta yhtiön sisältömoderaattoreilleen lähettämiin sähköposteihin pohjaten.

– Emme halua uskoa sitä, sitä on niin vaikea uskoa. Jos se on totta, otamme kovimmat keinot käyttöön päättääksemme yhteistyön tämän yhtiön kanssa, Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov totesi Reutersin mukaan.

Nähtävästi linjaus on voimassa vain osassa maailmaa. Reutersin mukaan uusi lepsumpi linja koskee Viroa, Latviaa, Liettuaa, Armeniaa, Azerbaidzhania, Georgiaa, Unkaria, Puolaa, Romaniaa, Venäjää, Slovakiaa ja Ukrainaa.

Ukrainan sota on nostanut vastalauseiden aaltoja myös Venäjällä, vaikka maa on tehnyt kaikkensa leimatakseen taistelut erityisoperaatioksi natseja vastaan. Mielenosoitusten lisäksi Peskoviin korviin on kantautunut tietoja, kuinka yhä useampi venäläinen häpeää omaa kansallisuuttaan.

– Oikea venäläinen ei koskaan häpeä olla venäläinen, he eivät ole oikeita venäläisiä, Peskov sanoi ja toivoi länsimaiden johtavan kitkevän maailmalla rehottavan venäläisvihan, eli russofobian.


Lue myös:

    Uusimmat