Kreivitär Sophie kertoi koskettavasti prinssi Philipin viimeisistä hetkistä: "Aivan kuin joku olisi ottanut häntä kädestä kiinni"

2:54
Näin prinssi Philipin lapset muistelivat isäänsä BBC:n erikoislähetyksessä

Prinssi Edwardin puoliso kreivitär Sophie kertoi sunnuntaina koskettavasti appensa prinssi Philipin viimeisistä hetkistä.

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip menehtyi viime perjantaina 99 vuoden iässä. Buckinghamin palatsi kertoi tuolloin tiedotteessaan, että Edinburghin herttua nukkui pois rauhallisesti kotonaan Windsorin linnassa.

Myös prinssi Philipin lapset ovat puhuneet julkisuudessa isästään viikonlopun aikana. Myös tämän kuopus prinssi Edward ja tämän puoliso kreivitär Sophie puhuivat brittilehti Mirrorin mukaan aiheesta seurakuntalaisille osallistuttuaan sunnuntaina prinssi Philipin muistojumalanpalvelukseen Windsorissa.

Kreivitär Sophie kertoi tuolloin koskettavasti appensa viimeisistä hetkistä.

– Se oli hänelle oikea tapa lähteä, sanoi Sophie, jonka mukaan kaikki meni hellävaraisesti.

– Aivan kuin joku olisi ottanut häntä kädestä kiinni ja niin hän lähti. Kaikki meni hyvin, hyvin rauhallisesti ja eikö se ole juuri kuten kaikki toivoisivat sen olevan? hän jatkoi.

– Uskon, että kaikki on helpompaa hänelle, joka lähtee kuin muille, jotka jäävät kaipaamaan häntä, Wessexin kreivitär vielä totesi.

Kreivitär puhui kauniisti myös kuningatar Elisabetista.

– Hän ajattelee muita ennemmin kuin itseään. Hän on uskomaton, hän kommentoi anoppinsa jaksamista.

– Kyllä, kuten aina, prinssi Edward täydensi.

Sophien mukaan hänen perheensä muistaa Edinburghin herttuan ennen kaikkea siitä, että hän jaksoi olla kiinnostunut kaikista, jotka hän tapasi.

– Hän jäi aina jututtamaan ihmisiä ja hän oli aidosti kiinnostunut ihmisten asioista. Monilla onkin muistoja hänestä, joista osa on hyvin hupaisiakin.

Prinssi Edward myönsi, että isän kuolema oli hänelle järkytys.

– Se on ollut pieni sokki huolimatta siitä, kuinka paljon itseään olisi valmistellut asiaan.

Video: Tällainen oli prinssi Philipin elämä kuningatar Elisabetin rinnalla – ehtivät olla naimisissa peräti 73 vuotta

2:33

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja