Mainos

Kreikan vasemmisto ratsasti loppun asti Saksa-vihalla

Monet kreikkalaiset uskovat vakaasti, että maan nykyisistä dramaattisista ongelmista pitää syyttää Saksaa ja liittokansleri Angela Merkeliä.

Kohti vaalivoittoa etenevä vasemmistoryhmä Syrazin johtaja Alexis Tsipras ratsasti kampanjassaan tällä kreikkalaisten Saksa-inholla loppuun asti.

Tsiprasin vaalitilaisuuksissa ei puhuttu yli varojen elämisestä, vajeiden pienentämisestä, velkaantumisen pysäyttämisestä eikä Kreikan hallintoapparaatin tehottomuudesta.

Suurimmaksi peikoksi nostettiin aina EU-tukien ehdoksi asetettu säästö- ja uudistuspaketti, jonka pilkuntarkkaa noudattamista nimenomaan Merkel on vaatinut. Tsiprasin mielestä sopimus on luotu vain ja ainoastaan Kreikan tuhoamiseksi ja keskeisin tuhoaja on Saksa.

- Mikä eurooppalaisten sopimusten pykälä määrää, että tiukka säästöpolitiikka on euroalueen jäsenyyden ehto, Tsipras hehkutti vaalipuheissaan.

Karismaattinen vasemmistokomeetta sai kannattajansa uskomaan, että velkojen maksamiselle ja säästöille on olemassa joku todellinen vaihtoehto ja että Berliinistä estetään sen toteuttaminen.

Monet kreikkalaisasiantuntijat ovat viime viikkoina turhaan yrittäneet todistaa, ettei Tsiprasilla ole tällaista vaihoehtoa. Hänen menestyksensä on perustunut toisaalta Saksa-vihan ja toisaalta vanhoihin valtapuolueisiin kohdistuvan vihan lietsontaan.

- On ennenkuulumatonta, että yhden kansan tuhoaminen ja valtion alasajo ovat ehtoja euroalueen jäsenyydelle, Tsipras on paasannut kannattajilleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.