Mainos

Kreikalta luvassa uusi tukipyyntö euromaiden johtajille

Kreikalta on tulossa euromaille uusi tukipyyntö mahdollisesti jo lähitunteina, sanoo euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem.  

Pyyntö koskee uutta tukiohjelmaa, joka rahoitettaisiin Euroopan vakausmekanismista.  

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pitää mahdollisena, että Kreikan pääministeri tuo pyynnön euromaiden huippukokoukseen, joka alkaa illalla Brysselissä.  

– Tämä tulee olemaan pitkä prosessi. Minkäänlaista lyhytaikaista siltarahoitusta emme ole Kreikalle juuri nyt rakentamassa.  

Odotuksista huolimatta Kreikka ei tuonut konkreettisia esityksiä euroryhmän kokoukseen, jonka oli tarkoitus valmistella valtiojohtajien tapaamista. Kreikalta odotettiin uudistuslistaa, jolla se osoittaisi sitoutuvansa uuden tukilainan ehtoihin.  

Stubb oli euroryhmän kokouksen jälkeen optimistisempi kuin vielä kokoukseen mennessään. Hänen mukaansa keskustelu Kreikan uuden valtiovarainministerin kanssa sujui hyvässä hengessä, vaikka konkreettisia esityksiä ei ollut.  

Euroryhmän on määrä pitää aikaisin huomenna puhelinkokous, jossa se käsittelisi mahdollista tukipyyntöä. Päätös neuvottelujen aloittamisesta on euroryhmän käsissä.  

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on tavannut illalla Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Francois Hollanden sekä EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin Brysselissä. Tapaaminen pidettiin ennen euromaiden päämiesten kokousta.  

Kreikan kriisissä on saatava aikaan päätöksiä tällä viikolla, sanoi Hollande Brysselissä illalla. Merkel puolestaan muotoili, että aikaa linjauksille on joitain päiviä, ei viikkoja.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.