Mainos

Kreikalta odotettiin tänään uutta sopimusehdotusta – ei kuulunut

Kreikka ei tuonut uutta konkreettista esitystä tukilainan ehdoista euromaiden valtiovarainministerien pöytään. Sen sijaan maa on luvannut tuoda uuden apuehdotuksen eurooppalaisille lainoittajilleen ehkä huomenna.  

Kreikalta odotettiin uutta ehdotusta jo tänään, ensin valtiovarainministerikokoukseen ja myöhemmin illalla pidettävään euromaiden huippukokoukseen.  

Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin on määrä tavata Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande vielä ennen illan eurohuippukokousta, kertoo Kreikan hallituslähde uutistoimisto Reutersille. Euromaiden päämiesten huippukokouksen on määrä alkaa kello 19 Suomen aikaa.  

Valtiovarainministeri Alexander Stubb pitää mahdollisena, että Tsipras tuo illalla euromaiden kokoukseen uuden tukipyynnön. Se koskisi Euroopan vakausmekanismia. 

Merkel ja Ranskan Hollande ovat monien muiden eurojohtajien tavoin painottaneet, että Kreikalta odotetaan uusia ehdotuksia talouden saamiseksi kasvuun. Ovi neuvotteluille on heidän mukaansa auki, mutta Kreikalta odotetaan vakavasti otettavia ehdotuksia.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.