Krapulaiset asialla: Tämä on vuoden suosituin pizzapäivä Suomessa

Suomalaiset tilaavat pizzaa erityisesti krapulalääkkeeksi, paljastaa Pizza-online.fi -verkkopalvelun asiakaspalvelupäällikkö Reetta Alastalo.

Makuja.fi selvitti suomalaisten suosikkipizzan koostuvan kinkusta, salamista ja ananaksesta, mutta mikä mahtaakaan olla se suosituin päivä pizzatilauksille? Jos tavallisesta viikosta puhutaan, tilataan pizzaa erityisen paljon sunnuntaisin. Pizza-online.fi -verkkopalvelun asiakaspalvelupäällikkö Reetta Alastalo epäilee sunnutain suosion syyksi lauantain riennot.

– Tyypillisin tilauspiikki on päivittäin kello 18-20:00, jonka uskomme johtuvan siitä että ihmiset ovat saapuneet tällöin töistä kotiin nälkäisenä. Viikonpäivistä sunnuntai vetää eniten tilauksia. Tämän uskomme johtuvan suomalaisten krapulan potemisesta.

Yhdysvalloissa pizzatilausten määrä räjähtää vuosittain tammi-helmikuun vaihteessa, kun maassa järjestetään suosittu urheilutapahtuma Super Bowl. Suomessa vastaavanlaisia megaluokan tapahtumia ei ole, mutta erilaisina juhlapyhinä pizzaa tilataan kuitenkin ahkerasti.

– Kaikista eniten tilauksia tulee vuosittain uudenvuoden päivänä 1.1. Vappupäivä 1.5. ja Itsenäisyyspäivä 6.12. keräävät seuraavaksi isoimmat tilausmäärät. Tilauspiikkien kärkikahinoissa on myös ne sunnuntait sekä muut pyhäpäivät, jolloin suuri osa kaupoista on ollut kiinni.

"Pizzatilaus ei vaadi enää sosiaalista kanssakäymistä krapulapäivinä"

Pizzatilausten määrä on ollut viime vuosina nousussa ainakin nettimyynnin osalta. Pizza-online.fi -verkkopalvelun asiakaspalvelupäällikkö Reetta Alastalon mukaan suomalaiset arvostavat helppoa tilaustapaa, jossa ei tarvitse harjoittaa sosiaalista kanssakäymistä.

– Online-myynnin osalta voimme ainakin sanoa, että pizzatilaukset ovat ehdottomasti lisääntyneet. Uskomme tämän johtuvan siitä, että tilauksien tekeminen ei vaadi enää sosiaalista kanssakäymistä puhelimitse krapulapäivinä ja tilauksien tekeminen on tehty todella helpoksi; tilauksen voi tehdä millä tahansa laitteella jossa on internetyhteys ja maksaa etukäteen haluamalla maksutavalla.

Lue myös:

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat