Mainos

Krakkeri kiristi uhreiltaan seksivideoita

FBI on pidättänyt kalifornialaisen krakkerin, jota syytetään yli sadan Windows-tietokoneen kaappaamisesta. Mies oli käyttänyt koneilta saamiansa tietoja naispuolisten uhrien kiristämiseen. Krakkeri oli vaatinut uhreiltaan seksivideoita, jotta hän ei luovuttaisi koneilta löytämiään henkilökohtaisia tietoja eteenpäin.

Mies oli saanut ujutettua haittaohjelmaa P2P-tiedostonjakosivuilta ja IRC-sivujen kautta. Haittaohjelma oli naamioitu suosittujen musiikkikappaleiden oheen. Kun haittaohjelma oli asentanut itsensä uhrin koneelle, sai krakkeri koneen hallintaansa. Tämän jälkeen hän käytti näitä koneita haittaohjelman levittämiseen eteenpäin. Hän käytti myös keylogger-menetelmää, joten hän pystyi tarkkailemaan uhriensa näppäimistön käyttöä.

PCWorld huomauttaa verkkosivuillaan, että haittaohjelman levittämismetodissa ei sinänsä ollut mitään mullistavaa. Samanlaista menetelmää käytetään usein nettirikollisten piirissä. Erikoiseksi tilanteen tekee kuitenkin se, että krakkeri halusi toimillaan saada seksuaalista kuvamateriaalia uhreiltaan.

Jos hän ei löytänyt koneilta etsimäänsä materiaalia hänen väitetään murtautuneen uhrien sähköpostiin ja esiintyneen heidän poikaystävänään, pyytäen heitä ottamaan seksikuvia. Krakkeri tirkisteli uhrejaan myös nettikameran kautta.

Krakkeri alkoi lisäksi vaatia seksivideoita. Hän oli sanonut naisille, että jos he eivät toimittaisi hänelle videoita, hän lähettäisi jo saamansa henkilökohtaiset tiedot ja kuvat eteenpäin perheille ja ystäville. Hän oli myös uhannut levittää saamansa tiedot verkkoon, mikäli uhrit menisivät poliisin puheille.

Mies on myöntänyt murtautuneensa tietokoneisiin. Hän on kuitenkin puolustautunut sanomalla, että uhrien poikaystävät ja miehet olivat pyytäneet häntä selvittämään pettävätkö naiset heitä. Uskokoon ken haluaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.