Meri-Tuuli Lindströmin punasipuliquiche-resepti taipuu ruisperunataikinansa ansiosta hyvin myös suomalaiseen makuun. Ihastuta ystäväsi tai herkuttele itse!
12 pikkuquichea
- 6 punasipulia
 - 2 tl aniksen siemeniä (jauha hieman morttelissa)
 - 1 dl balsamiviinietikkaa (Rajamäen)
 - 1 dl sokeria
 - suolaa
 - oliiviöljyä ( Lanfranchi)
 - 1 pkt valmista ruisperunataikinaa
 - voita
 - iso muffinipelti tai pieniä yksittäisiä quichemuotteja
 - 100 g pehmeää fetaa, Lefkotiri-juustoa tai vuohenjuustoa
 - kuivattuja herneitä tai papuja painoksi
 
Kuori ja leikkaa punasipulit puoliksi ja silppua ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy aniksen siementen kera isossa pannussa tai laakeassa kasarissa ja kuullota siinä sipulit keskikovalla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet.
Ripottele sokeri sipuleiden päälle ja sekoita, kunnes kiteet ovat sulaneet. Lisää lopuksi balsamiviinietikka ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on lähes haihtunut ja sipulit ovat kauniin kiiltäviä ja viininpunaisia.
