Köyhät ritarit: Ihanat ruisperunataikinaiset piiraat

Meri-Tuuli Lindströmin punasipuliquiche-resepti taipuu ruisperunataikinansa ansiosta hyvin myös suomalaiseen makuun. Ihastuta ystäväsi tai herkuttele itse!

12 pikkuquichea

  • 6 punasipulia
  • 2 tl aniksen siemeniä (jauha hieman morttelissa)
  • 1 dl balsamiviinietikkaa (Rajamäen)
  • 1 dl sokeria
  • suolaa
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • 1 pkt valmista ruisperunataikinaa
  • voita
  • iso muffinipelti tai pieniä yksittäisiä quichemuotteja
  • 100 g pehmeää fetaa, Lefkotiri-juustoa tai vuohenjuustoa
  • kuivattuja herneitä tai papuja painoksi

Kuori ja leikkaa punasipulit puoliksi ja silppua ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy aniksen siementen kera isossa pannussa tai laakeassa kasarissa ja kuullota siinä sipulit keskikovalla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet.

Ripottele sokeri sipuleiden päälle ja sekoita, kunnes kiteet ovat sulaneet. Lisää lopuksi balsamiviinietikka ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on lähes haihtunut ja sipulit ovat kauniin kiiltäviä ja viininpunaisia.

Mausta suolalla ja tarkista maku.

Sillä välin kun sipulit hautuvat, lämmitä uuni 180-asteeseen ja jaa sulanut taikina 12 osaan (tai vähempään, jos käytät isompia annosvuokia).

Voitele muffinivuoka tai quichemuotit voilla. Painele taikinan osat käsissä kiekoiksi ja levitä tasaisesti vuokien pohjille ja reunoille.

Laita pohjien päälle kuivattuja papuja tai herneitä painoksi ja laita uuniin. Ota pois uunista, kun taikina on kypsää (mutta ei vielä ruskistunut). Anna jäähtyä ja kumoa kuivatut pavut tai herneet kompostiin.

Kohota uunin lämpö 230-asteeseen. Annostele sipuliseosta jokaiseen quicheen ja murusta päälle feta tai Lefkotiri. Jos käytät vuohenjuustoa, leikkaa rullasta noin 1 cm paksuinen kiekko ja asettele quichen päälle.

Laita piiraat uunin ylätasolle ja paista vielä kunnes juusto pehmenee tai vuohenjuusto saa kauniin värin. Tarjoa lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lue myös:

    Uusimmat