Kovat talousluvut pöytään koko hallitukselle – nyt budjettineuvotteluissa vain puheenjohtajaviisikko ja valtiovarainministeri

Budjettiriihi käynnistyi Säätytalolla – näin Saarikko ja Marin kommentoi tavoitteitaan 3:48
Budjettiriihi käynnistyi Säätytalolla – näin Saarikko ja Marin kommentoi tavoitteitaan.

Hallituksen aamulla käynnistyneitä budjettineuvotteluja jatketaan tällä hetkellä vain puheenjohtajaviisikon ja valtiovaltiovarainministerin kesken.

Säätytalon neuvotteluissa ovat paikalla pääministeri Sanna Marin (sd.), tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), opetusministeri Li Andersson (vas.), Anna-Maja Henriksson (rkp) sekä valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.).

Hallituslähteen mukaan muut ministeri tuskin osallistuvat enää tänään budjettiriihen neuvotteluihin. Syytä ratkaisulle ei ole kerrottu. Ilmeisesti hallitus pyrkii varmistamaan, että vielä aukiolevat kokonaisuudet etenevät neuvotteluissa.  

Hallituksen ensimmäinen budjettiriihipäivä käynnistyi Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin, valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen ja kansantalousosaston osastopäällikön, ylijohtajan Mikko Spolanderin talouskatsauksilla.

Budjettiriihestä odotetaan vaikeaa. Hallituksen pöydällä ovat työllisyystoimet, energiaverotuksen muutokset ja muut ilmastotoimet, Veikkauksen tippuneiden tuottojen korvaaminen järjestöille sekä kuntien huono taloustilanne. Lisäksi hallitus pohtii suunnitelmaa velkaantumisen taittamiseksi sekä EU:n elvytyspaketin Suomen osuuden eli 3,2 miljardin kohdentamisesta. 

Viisikko ja valtiovarainministeri ovat neuvotelleet viikonloppuna jo ennen budjettiriihtä tiivisti keskeisistä kiistakysymyksistä. 

Pääministeri Sanna Marinin mukaan budjettiriihtä voidaan tarvittaessa jatkaa vielä keskiviikkona. 

Lisätty klo 14.20 arvio, ettei muu hallitus välttämättä tänään enää osallistu neuvotteluihin. 



Lue myös:

    Uusimmat