Kovat ajat kuuluvat kriisipuhelimessa: Toukokuussa tuplamäärä itsetuhoisuuteen liittyviä yhteydenottoja

Itsetuhoiset ajatukset ovat yleistyneet jopa lapsilla – näin toimii kriisipuhelin, jonka tarve on kasvanut korona-aikana 6:11
Itsetuhoiset ajatukset ovat yleistyneet jopa lapsilla – näin toimii kriisipuhelin, jonka tarve on kasvanut korona-aikana.

Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelimeen on toukokuussa tullut keskimäärin 19 itsetuhoisuuteen liittyvää puhelua vuorokaudessa, järjestö kertoo tiedotteessaan. Viime vuonna vastaava määrä oli 8–9 puhelua vuorokaudessa.

Maalis-huhtikuun aikana soittoja kriisipuhelimeen tuli yhteensä yli 16  000, mikä oli yli 7  000 enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla. Näistä puheluista 49:ssä soittaja kertoi tuoreesta itsemurhayrityksestä, kun viime vuoden vastaava luku oli 22.

Itsetuhoisuuteen liittyvien ajatusten lisääntyminen näkyi myös nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa, jossa siihen liittyvät keskustelut niin ikään lähes kaksinkertaistuivat.

Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkö Marena Kukkonen arvioi tiedotteessa, että kevään tapaamisrajoitukset ovat korostaneet yksinäisyyttä ja ahdistuneisuutta.

Mielenterveys ry:n kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09  2525  0111.

Lue myös:

    Uusimmat