Kovalainen lataa tiukkaa tekstiä taktiikkavirheistä

Heikki Kovalaisen Espanjan GP päättyi omasta ajovirheestä johtuneeseen törmäykseen rataa reunustavaan rengasvalliin.

Kovalainen ajoi liian kovalla vauhdilla mutkaan sisään.

- Meni vähän takapyörät lukkoon, lähti perä alta ja meni vähän likaiselle puolelle. Sitten meni vaan sukkana seinään. Oma virhe, Kovalainen myönsi MTV3:lle.

Ulosajoa enemmän Kovalaista harmitti Lotus-tallinsa laatima surkea varikkotaktiikka, joka pakotti hänet ajamaan vaarallisen kauan ennen renkaidenvaihtoa.

- Se oli taas ihan syvältä koko kisa. Taas oli taktiikka niin sekaisin. Olisin halunnut tulla varikolle ensimmäiselle stopille kolme kierrosta aiemmin, kun takarenkaat olivat lopussa. Kun aluksi sanoin, että tulen tältä kierrokselta sisään, niin sitten Jarno meni varikolle ja minun piti ajaa taas yksi kierros. Viisi sekuntia meni aikaa hukkaan, Kovalainen manasi.

Kovalainen aikoo ottaa taktiikkavirheet esille tallinsa palaverissa.

- Oli kyllä taas sellaista säätämistä, että pitää varmaan taas huutaa lisää.

- Takarenkaat olivat niin kuluneet, että minua pelotti, että ne räjähtävät. Ne olivat ihan rakkuloilla ja olisivat voineet räjähtää ihan milloin vain.

Kovalainen on ladannut kauden kovimmat odotukset ensi viikonlopun Monacon GP-kisaan.

- Siellä ei vaikuta aero-paketit, mutta kyllä sielläkin mennään taaksepäin, jos ajetaan renkailla liian pitkään. Se puoli pitää saada kondikseen. Ihan turhaan noita aika-ajoja tuolla tavalla vedetään ja koitetaan saada sieltä hyötyä, jos taktiikkapuoli vedetään ihan miten sattuu.

- Kun joutuu ajamaan 2-3 kierrosta liian pitkään radalla ja toiset menevät varikolle, niin turpaan tulee. Niitä sekunteja on vaikea saada kiinni

- Varmaan parempi kun ei nyt liikaa sano, niin ei tule sanottua mitään hirveän typerää, Kovalainen totesi lopuksi.

Kovalainen rengasvallissa. Katso video Katsomo.fi:stä:

Katso myös Heikin päivä Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat