KOURA palkitsi Merja Ylä-Anttilan ja Benner & Bennerin

MTV3 uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja fiktiosarja Benner & Benner saivat koulutusrahasto KOURAN palkinnon 13. helmikuuta.

- Poikkeuksellisena uutisvuotena suomalaiset tarvitsivat myös suomalaista journalistista ammattitaitoa. Syyskuun 11. päivän kaltaisissa kriisitilanteissa toimituksen päällikön rooli korostuu erityisesti. Hänen on saatava koneisto käyntiin ja pidettävä työntekijöiden motivaatio maksimissaan, olivat Kouran kriitikoiden palkinnon perustelut.

- Monessa liemessä keitetty Merja Ylä-Anttila joutui pian uudessa tehtävässään tilanteeseen, jota kukan ei osannut edes pelätä. Hän selviytyi siitä ja kaiken lisäksi loistavasti, todettiin perusteluissa. Kriitikoiden palkinto on 5000 euron suuruinen. Kriitikkoraadissa olivat päätoimittaja Sanna Wirtavuori TV maailmasta, päätoimittaja Markku Veijalainen Katsosta ja toimittaja Leena Virtanen Helsingin Sanomista.

Tv-fktion kunniamaininnan sai Benner & Benner-sarja, josta palkittiin näyttelijä Milka Ahlrooth, käsikirjoittajat Katri ja Kirsti Manninen, ohjaaja Jukka-Pekka Siili sekä tuottaja Petra Tarjanne.

Benner & Benner on laadukas ja yleisönsä kiinnostuksen vanginnut draamasarja, jonka onnistumisen takana on tekijöiden vankka ammattitaito, huolellinen taustatyö ja luovuus. Kuvatessaan ihmisten välisten ristiriitojen ratkaisemista sarja on onnistunut yhdistämään juridiikan tavallisten ihmisten elämään kiehtovalla ja rohkeallakin tavalla, todettiin kunniamaininnan perusteluissa. Fiktiosarjan kunniamaininnan arvo on 1700 euroa.- Sarjan tuotantoyhtiö on Production House Oy ja kanavalle sen on tilannut ohjelmapäällikkö Solja Kievari.

KOURA on vuonna 1985 perustettu koulutusrahasto, jonka varat koostuvat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. Näitä varoja rahasto käyttää myöntämällä stipendejä, projektirahoja ja näitä eilen jaettuja vuosittaisia KOURA-palkintoja. Kaikkiaan palkittavia radio- ja tv -ehdokasohjelmia oli tänä vuonna 88.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja