Koulutussuunnitelmat uusiksi – pikkukuninkaalliset George ja Charlotte opiskelevat pian erämaassa selviytymistä

1:12
Näin prinsessa Charlotte aloitti koulutaipaleensa

Prinssi George ja prinsessa Charlotte tulevat oppimaan koulunsa uusien suunnitelmien mukaan erilaisia ulkoiluun liittyviä taitoja.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kaksi vanhempaa lasta, kuusivuotias prinssi George ja nelivuotias prinsessa Charlotte käyvät kumpikin samaa Thomas Battersean koulua Lontoossa: George aloitti opinpolkunsa syyskuussa 2017 ja Charlotte seurasi isoveljensä perässä syyskuussa 2019. 

Thomas Battersea on yksityiskoulu, jolla on varsin laaja valikoima sen tarjoamissa opinnoissa. Koulussa ei opiskella ainoastaan perinteisiä aineita, kuten matematiikkaa sekä kieliä, vaan siellä kannustetaan lapsia laajentamaan osaamistaan moniin erilaisiin asioihin. 

Nyt koulu on uudistamassa opintosuunnitelmaansa entisestään, aikoen kannustaa lapsia entistä enemmän ulkoilun pariin. Uuden lukujärjestyksen mukaan yksi viidestä Georgen ja Charlottenkin saamasta oppitunnista tuleekin pian tapahtumaan ulkona. Uusi lukujärjestys tulee voimaan vuonna 2020.

Uuden opetussuunnitelman mukaan George ja Charlotte tulevat oppimaan kuinka saada tulen syttymään siihen mennessä, kun he ovat kahdeksanvuotiaita. He tulevat myös opettelemaan puukon käyttämistä puun vuolemiseen sekä kuinka eläimiä jäljitetään lumessa.

Tätä nuoremmat lapset tulevat opiskelemaan perinteisiä aineita ulkosalla, muun muassa laskien kiviä sekä lukien ääneen luonnon innoittamia runoja. Uuden opetussuunnitelman on tarkoitus opettaa lapsille yhteistyötä, empatiaa sekä sinnikkyyttä. Thomas Battersean rehtorin Tobyn Thomasin mukaan näitä taitoja hankalaa opettaa luokkahuoneessa. 

Uusi opetussuunnitelma tulee todennäköisesti saamaan runsaasti tukea Georgen ja Charlotten äidiltä herttuatar Catherinelta, joka on peräänkuuluttanut ulkona olemisen tärkeyttä lasten fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kannalta.

Herttuaparin onkin kerrottu patistavan kaikki kolme lastaan päivittäin ulos, satoi tai paistoi.

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja