Koululaisille tarkoitetut eväspussit joutuivat vääriin käsiin Vantaalla – "Jakelupisteissä heräsi epäilys, etteivät pussien hakijat olleet vanhempia"

Koululaisille eväspusseja jakava Vantaan kaupunki alkaa pyytää lasten kelakortteja nähtäväksi ruuan luovutusta vastaan. Taustalla on väärinkäytökset, joista uutisoi ensimmäisenä Vantaan Sanomat.

Vantaan kaupunki siirtyy muutamien väärinkäytösten vuoksi jakamaan koululaisten eväspusseja jatkossa kelakorttia vastaan. Perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo Vantaan kaupungilta kertoo, että kouluruokaa korvaamaan tehtyjä pusseja jaetaan päivässä noin 6 000.

– Joissakin jakelupisteissä on herännyt epäilys, että kaikki eväspussien hakijat eivät ole olleet koululaisten vanhempia. Torstaista 23.4. alkaen lapsen vanhemman tulee esittää kelakortti. Näin huolehdimme, että paketin saavat vain ne, joille se on tarkoitettu, Kalo sanoo. 

Vantaalla perusopetuksen piirissä on noin 24 000 oppilasta.

– Halusimme tehdä ruuanjakelun mahdollisimman helpoksi ja siksi emme alun perin halunneet vaatia mitään todistuksia, vaan kysyimme ainoastaan lapsen koulun nimen.

Lähiopetuksessa eli paikan päällä kouluissa Vantaalla on poikkeusaikana noin 500 oppilasta.

– Noin joka neljäs etäopiskelijoista on hakenut ruokakassin, Kalo summaa.

Lue myös:

    Uusimmat