Mainos

Koululaisen kuolemaan johtaneesta trukkiturmasta sakkoja

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut vimpeliläisen rautakaupan omistajan päiväsakkoihin yläkoululaisen kuolemaan johtaneesta trukkitapaturmasta.

60 päiväsakon lisäksi käräjäoikeus tuomitsi työnantajan maksamaan asianomistajille 10 000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Tapaturma tapahtui kaksi vuotta sitten. Yläkoulun TET-jaksolla rautakaupassa harjoittelemassa ollut yhdeksäsluokkalainen oli yhdessä toisen koululaisen kanssa ajanut trukilla rautakaupan varastolta myymälää kohti. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteen mukaan trukki oli mahdollisesti ohjausvirheen takia lähtenyt heittelehtimään niin, että kyydissä istunut koululainen oli pudonnut kyydistä, jäänyt alle ja menehtynyt. 

Käräjäoikeuden mukaan työnantaja oli laiminlyönyt oppilaiden trukin käyttöön liittyvän perehdytyksen ja valvonnan, mikä oli mahdollistanut sen, että oppilaat olivat ottaneet trukin käyttöönsä ja lähteneet sillä ajamaan. Käräjäoikeus myös katsoi, että työnantaja oli antanut nuorille työtehtäviä trukilla tehtäväksi. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa tiedoteessaan, että 16-vuotta täyttäneillä nuorilla saa teettää sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella vahvistamia vaarallisia töitä ainoastaan, jos on varmistuttu siitä, ettei työvälineestä tai työolosuhteista aiheudu vaaraa nuorelle itselleen tai muille. Tähän viitaten käräjäoikeus katsoi, että trukki luetaan vaaralliseksi työvälineeksi, kun kyse on nuorista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.