Mainos

Koulujen päättyminen työllisti poliisia eri puolilla maata – Pietarsaaressa juhlinta meni puukkotappeluksi

Nuorten koulujen päättymisen juhlinta on työllistänyt poliisia eri puolilla maata.

Pietarsaaressa selvitetään kahden ihmisen puukotusta Koulupuistossa, jonne oli kokoontunut suuri määrä nuoria juhlijoita.

Poliisi on ottanut kiinni nuoren 17-vuotiaan miehen, jota epäillään kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Koulupuistossa tutkitaan myös tapausta, jossa asianomistajaa oli lyöty pullolla päähän siten, että kasvoihin oli tullut vertavuotava haava. Uhreille ei alustavan tiedon mukaan ole syntynyt tapahtumissa vakavia vammoja.

Pohjanmaan poliisia työllistivät alueella sattuneet eritasoiset pahoinpitelyt ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen liittyvät tehtävät, joita oli selvästi normaalia viikonloppua enemmän.

Hämeen poliisi tyhjensi Lahden kisapuistosta illalla satoja nuoria. Alueella oli muun muassa tapeltu ja tehty ilkivaltaa. Poliisi otti kiinni myös useita rattijuoppoja, joiden joukossa oli alaikäisiä.

Myös Kotkassa etenkin Mansikkalahden uimarannalla ja sen läheisyydessä ensihoito- ja poliisiviranomaisilla riitti selviteltävää. Hätäkeskus sai puolen yön jälkeen tiedon Mansikkalahdessa meneillään olevasta tappelusta, jossa alkutietojen mukaan oli useampia henkilöitä mukana. Tapahtunutta selvitteli useita poliisin partioita ja ambulanssi. Myös rakettien ammuskelu uimarannan laiturilta työllisti poliisia.

Sisä-Suomen poliisilla riitti tehtävää Tampereella Pyynikin rannassa, johon oli kokoontunut 3000–4000 juhlijaa. Poliisia työllistivät muun muassa juhlijoiden liiallinen päihtyminen, lievät pahoinpitelyt, huumausaineenkäyttörikos, liikennerikkomus ja varkaus. Väkimäärään nähden juhlinta sujui kuitenkin rauhallisesti.

Koulujen loppumisen juhlinta sujui myös monessa muussa paikassa odotettua rauhallisemmin. Niin Helsingissä, Oulussa kuin Turussa kerrottiin, että juhlinta oli viime vuosia selvästi rauhallisempaa. Sateinen sää hillitsi omalta osaltaan juhlintaa.  

Helsingissä keskustan juhlapaikat olivat verrattain autioita, tosin poliisi hääti satoja nuoria Mustikkamaalta ja Paloheinästä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.