Kotoisan asiantuntijat paljastavat – missä hinnoissa hulppeat piharemontit liikkuvat ja kuka ne maksaa?

Kotoisan asiantuntijat paljastavat kevään pihatrendit 8:31
Kotoisan asiantuntijat paljastavat kevään pihatrendit – haastattelussa pihasuunnittelija Helga Andersson ja viherrakentaja Arto Kontio

Kotoisa-ohjelman asiantuntijat Helga Andersson ja Arto Kontio korostavat pihasuunnittelussa muun muassa ekologisuutta. 

Kotoisa-ohjelmassa laitetaan jälleen suomalaisten koteja sekä pihamaita uuteen uskoon. Pihoilla huhkivat pihasuunnittelija Helga Andersson sekä viherrakentaja Arto Kontio veljensä Teron kanssa. 

Asiantuntijat kertoivat Uutisaamun haastattelussa, että vuonna 2022 pihoilla trendaavat erityisesti suuret terassit sekä tilojen jakaminen eri käyttötarkoituksiin. 

– Tuossa tehdään jopa padel-kenttiä vapaa-ajan asuntojen pihoille. Ei sieltä ideat lopu, Kontio kertoi. 

Lisäksi Anderssonin mukaan ekologisuus on yhä pihasuunnittelussakin trendikästä. 

– Ihmiset ovat hyvin tietoisia siitä, ettei kannata uusia ihan kaikkea. Yritetään oikeasti myös pihasuunnittelijoinakin miettiä, että mitä kaikkea voi hyötykäyttää siitä vanhasta pihasta. Semmoinen ympärivuotisuus, se on ihan nouseva trendi. Pihahuoneet, ulkotulet, millä saadaan sitä pihaa käytettyä vaikka jopa ihan vuoden ympäri. 

Kontiolla ja Anderssonilla on itsellään kodeissaan pihat. Viherrakentaja Kontio paljastaa, että hänen kotinsa piha on vielä toistaiseksi hieman keskeneräisenä työmaana, mutta mökillä sen sijaan hän on panostanut helppohoitoisuuteen. 

– Terassi lähtee parkkipaikalta ja tekonurmikenttä sitten noille leikeille ja peleille. Siellä on pelkkää mökkeilyä, ettei tarvitse noita huoltohommia tehdä. 

Andersson puolestaan paljastaa, että hänen omakotitalonsa on suunniteltu nimenomaan pihan mukaan. 

– Lähdin ihan oikeasti ensin miettimään sitä pihan kokonaisuutta ja sitten siihen sopivan talon. On se aika pitkällä jo, hieman vielä aitaa puuttuu, mutta muuten aika valmis. Ja hyvin, hyvin helppohoitoinen. 

Yllä olevalla videolla Andersson ja Kontio paljastavat kevään kuumimmat pihatrendit sekä kertovat, mistä oman pihan tai parvekkeen uudistus kannattaa aloittaa. Kaksikko kertoo videolla myös, kuka Kotoisan remontit maksaa ja millä hinnalla.

Kotoisa keskiviikkoisin kello 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat