Kotiutuvien reserviupseerien musiikkivideo nostaa tunteet pintaan – "Nyt rinta rinnan seistään maaliviivalla"

3:51

Kun armeija päättyy, on se varusmiehille ilon päivä. Tämä erikoisjoukko juhlisti 383 päivän taivaltaan tekemällä upean musiikkivideon.

Video on puolustusvoimien varusmiessoittokunnan reserviupseerikoululaisten tekemä. Soittokunta tuotti Kotimatkalla-musiikkivideon juhlistaakseen kurssin päättymistä.

"Yli vuoden oltiin toisten tukena, nyt rinta rinta seistään maaliviivalla. Kalenterissa ei enää aamuja, tänään ollaan vihdoin kotimatkalla."

Musiikkivideon ovat tuottaneet musiikki- ja media-alaan erikoistuneet varusmiehet.

Tällä kertaa RUK:ssa oli kaikkiaan seitsemän varusmiessoittokunnnan jäsentä, mistä ajatus musiikkivideoon sitten lähtikin. 

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun reserviupseerikoulusta kotiutuvat upseerit tekevät musiikkivideon, kertoo upseerikokelas Pekka Niemi

Perinteisesti varusmiesten tuottamat musiikkivideot ovat olleet hyvin suosittuja, esimerkiksi viimeisimmät videot ovat ylittäneet 100 000 katselukerran rajan. Edelliset videot ovat olleet muun muassa aliupseerikurssilaisten tekemiä. 

Reserviupseerikouluun oman ikäluokan "terävin kärki"

Reserviupseerikouluun valitaan alle seitsemän prosenttia ikäluokan saapumiserästä, puolustusvoimien mukaan ”oman ikäluokkansa terävin kärki”.

Varusmiessoittokuntaan puolestaan valitaan noin sata ikäluokkansa kyvykkäintä muusikkoa, media-alan osaajaa sekä ääni- ja valoteknikkoa suorittamaan varusmiespalvelunsa sotilassoittajana. Palvelusaika tässä yksikössä on joko 255, 347 tai 383 päivää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja