Mainos

Kotimainen ruusu kruunaa kattauksen

Ruusu kuuluu kukkien aateliin ja on ansaitusti maailman suosituin leikkokukka. Kotimainen leikkoruusu voi palkita hoitajansa kukoistamalla maljakossa kolmekin viikkoa. Kauniisti auennut ruusu huumaa tuoksullaan ja herättää ihastusta.

Ruusu on kukkana kaunis, herkkä ja yksilöllinen. Maailman suosituin leikkokukka sopii erinomaisesti sulostuttamaan niin arkea kuin juhlaa. Turkulainen Huiskula on Pohjoismaiden suurin ruusunviljelijä, jonka valikoimista löytyy lähes 50 erilaista ruusulajiketta. Kukkapaljoudesta löytyy suosikkiruusu jokaiseen makuun ja käyttötarpeeseen.

Kotimainen ruusu kestää katseet

Ikimuistoiset ruokailuelämykset syntyvät kauniisti katetussa ruokapöydässä. Unohtumaton tunnelma luodaan helposti, edullisesti ja näyttävästi kukkien avulla. Kotimaisen ruusun ylivoimaisena etuna on sen tuoreus, joka takaa kukka-asetelman kestävyyden. Huiskulan 20 ruusutarhuria huolehtivat joka aamu siitä, että ruusut kerätään juuri oikeaan aikaan, jolloin kukka kukoistaa kotimaljakoissa mahdollisimman pitkään.

Kukkatrendejä ja perinteitä

Trenditietoinen kukkien ystävä täyttää vaasinsa kevään herkullisilla väreillä. Muodikkaat värit ovat juuri nyt puhtaan sinisen eri sävyt, koralli, punainen, kanariankeltainen ja herkkä roosa.

Ruusuissa suosituin väri on punainen, joka yhdistyy perinteisesti juhlaan. Tyylikäs kokonaisuus syntyy ruusuista jo sellaisenaan, mutta esimerkiksi punaista ruusua voi yhdistellä vaikkapa valkoisiin neilikoihin. Kaunis asetelma kattaukseen syntyy jo muutamasta kukasta. Runsautta saadaan, kun asetelmia sijoitellaan pöytään useampi. Viimeisen silauksen antavat pöydälle ripotellut ruusun terälehdet.

Auta ruusua kestämään

Eri ruusulajikkeet kestävät maljakossa eri tavoin. Leikkoruusujen nuukahtamisen yleisin syy on kuitenkin vedensaannin häiriintyminen ja maljakkoveden epäpuhtaudet.

Huiskulan ruusuasiantuntijat laativat listan, jonka ohjeita noudattamalla saat nauttia ruusuistasi mahdollisimman pitkään:

– Leikkoruusut viihtyvät syvässä, puhtaassa ja haaleassa vedessä. Lisää vettä tarpeen mukaan.

– Käytä leikkokukkavirkistettä. Huiskula-leikkokukkavirkiste sopii erityisesti ruusulle: sen sokerit antavat kukalle energiaa, ja muut ainesosat ehkäisevät veden bakteerikasvua ja pitävät veden kirkkaana

– Leikkaa ruusun varren tyveen uusi imupinta ennen maljakkoon laittamista. Viillä terävällä veitsellä tyvestä n. 2-3 cm:n pala pois.

– Poista ylimääräiset lehdet. Mitä enemmän ruusussa on lehtiä, sitä enemmän ne haihduttavat. Poista aina veden alle jäävät lehdet.

– Sijoita ruususi niin, etteivät ne ole alttiina vedolle, kuumuudelle tai auringon paahteelle.

Äänestä ja voita vuoden ruusut

Huiskulan Puutarha on Pohjoismaiden suurin ruusuntuottaja. Ruusupinta-alaa on 3,1 hehtaaria ja yritys tuottaa noin 8 miljoonaa ruusua vuosittain. Osaaminen perustuu pitkään kokemukseen, sillä ruusunviljely aloitettiin jo 1950-luvulla.

Nyt voit voittaa vuoden ruusut äänestämällä suosikkiasi Huiskulan ruusuista. Osallistu kilpailuun 21.4. mennessä osoitteessa www.huiskula.fi. Palkintona on 20 ruusun kimppu kerran kuukaudessa – vuoden ajan!

Artikkelin tarjoaa: Huiskula

Artikkelin tarjoaa: Huiskula

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.