- bataatti - pinaattia - Cashew-pähkinöitä - Chevre-juustoa - mango - kuivattuja taateleita - tuoretta inkivääriä
Helena Puolakan, Inkan ja Petterin menu:
Sabayon
2 munankeltuaista 0,5 dl valkoviinia 0,5 dl kermaa vadelmacoulis
Vatkaa keltuaiset viinin kanssa vesihauteessa kypsäksi. Vatkaa seos viileäksi ja lisää vadelmacoulis, ripaus suolaa ja sokeria ja viimeistele löysällä kermavaahdolla.
Bataattikeitto
bataatti suolaa valkopippuria kermaa halutessa voita
Pilko ja kuori bataatti. Keita kypsäksi suolatussa vedessä. sekoita tehosekoittimessa pyreeksi, mihin voit lisätä keitinlientä tai kermaa sopivan sakeuden aikaansaamiseksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla sekä viimeistele nokareella tuoretta voita.
Mango-chevre tarte tatin
Kuori mango ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita sekä sokeria. Kun sokeri alkaa karamellisoitua, lisää mangot pannulle. Mangojen saatua kauniin kultaisen värin nostele vuokaan. Lisää Chevrejuusto päällimmäiseksi ja kypsennä loppu uunissa n. 10 min. 200 c. Tarjoile salaatin kera.
Lämmin pinaatti-pähkinä salaatti
1 punasipuli 100 g tuoretta pinaattia kourallinen cashew -pähkinöitä 2 tl tuoretta hienonnettua inkivääriä