Kotikadun (Inka Kiviharju & Petteri Jamalainen) kassi:

- bataatti - pinaattia - Cashew-pähkinöitä - Chevre-juustoa - mango - kuivattuja taateleita - tuoretta inkivääriä

Helena Puolakan, Inkan ja Petterin menu:

Sabayon

2 munankeltuaista 0,5 dl valkoviinia 0,5 dl kermaa vadelmacoulis

Vatkaa keltuaiset viinin kanssa vesihauteessa kypsäksi. Vatkaa seos viileäksi ja lisää vadelmacoulis, ripaus suolaa ja sokeria ja viimeistele löysällä kermavaahdolla.

Bataattikeitto

bataatti suolaa valkopippuria kermaa halutessa voita

Pilko ja kuori bataatti. Keita kypsäksi suolatussa vedessä. sekoita tehosekoittimessa pyreeksi, mihin voit lisätä keitinlientä tai kermaa sopivan sakeuden aikaansaamiseksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla sekä viimeistele nokareella tuoretta voita.

Mango-chevre tarte tatin

Kuori mango ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita sekä sokeria. Kun sokeri alkaa karamellisoitua, lisää mangot pannulle. Mangojen saatua kauniin kultaisen värin nostele vuokaan. Lisää Chevrejuusto päällimmäiseksi ja kypsennä loppu uunissa n. 10 min. 200 c. Tarjoile salaatin kera.

Lämmin pinaatti-pähkinä salaatti

1 punasipuli 100 g tuoretta pinaattia kourallinen cashew -pähkinöitä 2 tl tuoretta hienonnettua inkivääriä

Kuullota silputtu sipuli wokissa oliiviöljyllä. Lisää inkivääri ja cashew- pähkinät. Kun pähkinät saavat kultaisen värin, lisää loraus valkoviinia ja anna nesteen kiehua kasaan. Lopuksi lisää pinaatti, pyöräytä pannulla pari kertaa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Annos on valmis tarjoiltavaksi välittömästi, pinaatinlehdet saavat jäädä kauniin rapeiksi ja vihreiksi säilyttääkseen salaatin ominaisuudet.

Chevre-taatelivartaat

Kuutio juusto suuriksi lohkoiksi. Poista taateleista kivet ja rakenna vartaat, chevre,taateli,chevre... Voit grillata nopeasti käyttämallä öljyä, muuten juusto tarttuu ikävästi grilliin.Tarjoile pinaatti-cashew-pähkinäsalaatin kera.

Cashew-taateli kinuskikastike

Valmista kaunis karamelli sokerista korkeareunaisella pannulla. Lisää pähkinät, taatelit. Vältä karamellin palaminen. Lisää kuohukerma ja anna kiehua muutaman minuutin. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat