Koti vaihtaa talviturkin

Enemmän lämpöä, vähemmän kimallusta. Valkean kodin tunnelma syntyy pehmeistä taljoista ja kynttilänvalosta. Koristetarpeet löytyvät omasta pihasta.

Mikä?

Sisustusyrittäjä Hanne Berzantin viisihenkisen perheen koti.

Koko?

248 neliötä.

Erityistä?

Talossa on paljon Hannen ja hänen ystävänsä tuoreen yrityksen By Nordin valmistamia tavaroita.

Olohuone

Kodin väriskaala on kuin talvisesta luonnosta: paljon valkoista, hiukan harmaata ja rusehtavaa. Jopa taulut ovat harmaansävyisiä. Olohuoneen ilme ei silti ole tippaakaan karu tai kylmä, sillä se on topattu pörröisillä ja upottavilla tekstiileillä. Jouluna lisäväriä tuovat vaaleanpunaiset kynttilälyhdyt ja vihreät oksat. Sohvapöydän asetelmassa on kuivahtaneita japaninruusukvittenin oksia. Selected by John Dickin massiivinen pöytä on kierrätettyä tiikkiä. Käsittelemätön puupinta tuo särmää kotiin, jossa jopa lattia on sävytetty valkoiseksi. Bongaa klassikko: talon kolmesta Tolomeo-valaisimesta yksi on olohuoneessa.

Eteinen

Isossa seinätaskukossa säilyvät tavarat järjestyksessä. Wally-taskukko on Hannen yrityksen By Nordin omaa tuotantoa.

Ruokasali

Pohjoinen luonto inspiroi Hanne Berzantia: porontaljasta tuli kuusenalusmatto ja sarvista juhlapöydän koriste. Perhe rakastaa jouluperinteitä, mutta välttelee liiallista tingeltangelia. Myös kuusi koristellaan pohjoismaisen yksinkertaisesti.

Lasikuituiset Arco-tuolit miellyttivät perhettä niin, että niitä ostettiin ruokasalin lisäksi keittiöön ja työhuoneelle. Jos löytää hyvän, mitä suotta vaihtamaan! Nyt ruokapöydän ääreen on olemassa varatuoleja vieraita varten. Tuolit on suunnitellut Finn Østergaard. Niitä valmistaa Punkzum. Maalaus on Anette Holmbergin.

Keittiö

Pyöreän pikkupöydän ääressä syödään aamiaista. Se on myös hyvä aputaso. Keittiössä huomion varastaa Hayn villainen Pinocchio-matto, joka on kuin jättinonparelleista koottu. Bestliten mustat valaisimet ovat epätyypillinen valinta keittiöön, mutta näyttävät kivalta seinällä, jolla ei ole yläkaappeja. PS: Rakas joulupukki, Radio Flyer -auto olisi ihana yllätys. Amerikkalainen yritys on tehnyt leluautoja 90 vuotta.

Lastenhuone

Lastenhuoneessa on aina joulu – ainakin värityksen puolesta. Tanskalainen Nanna Ditzelin suunnitteli puiset Trissen-jakkarat ja -pöydän vuonna 1962, ja ne ovat yhä tuotannossa. Toinen klassikko on pinnasänky, joka kasvaa nukkujan mukana kouluikään.

Sängyn nimi on Kili ja valmistaja Sebra. Muotonsa se on lainannut 1940-luvulta, arkkitehti Viggo Einfeldtin Juno-sängyltä, joka on inspiroinut useita uusversioita. Lattialla ei ole mummon virkkaama päiväpeite, vaan The Rug Companyn matto. Ihastuitko seinätarraan? Sitä voi ostaa suoraan valmistajalta, www.domestic.fr. Hinta toimituskuluineen 75 euroa.

Toimittanut Mariia Sarilo
Kuvat: Martin Sølyst / Bo Bedre

Lue myös:

    Uusimmat