Koti meren äärellä Sipoonrannassa

Luonnonkauniille paikalle Sipoon merenrantaan nousee uusi ja kodikas asuinalue. Ainutlaatuisen Sipoonrannasta tekee sen ihanteellinen sijainti meren äärellä ja maaseudun rauhassa, kuitenkin vain 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Sipoonrantaan valmistuu pienkerrostaloihin, rivitaloihin ja erillistaloihin kaikkiaan 200 asuntoa. Persoonallisten kotien suunnittelun lähtökohtana ovat olleet avarat ja valoisat asunnot, joissa on huomioitu arkea helpottavat ratkaisut.

– Asuntojen pohjaratkaisut ovat toimivia asunnon koosta riippumatta. Lähes kaikista asunnoista avautuu maisema merelle, ja jokaiseen asuntoon suunnitellaan erillinen, pääosin katettu parveketila, joka mahdollistaa merellisestä ulkoilmasta nauttimisen vuodenajasta riippumatta. Erillis- ja pientaloissa asuntoihin kuuluu oma piha tai terassi, arkkitehti Aaro Virkkunen kuvailee Sipoonrannan verkkosivuilla.

Rakennukset on suunniteltu mittakaavaltaan kaupunkimaisiksi ja materiaaleilla ja suunnitteluratkaisuilla on korostettu Sipoonrannan kylämäisyyttä ja saaristolaishenkeä.

– Halusimme alusta alkaen suunnittelutiimimme kanssa luoda Sipoonrannasta merellisen ja ihmisläheisen rantakaupunkimiljöön. Alueesta on tarkoitus tehdä elävä ja kutsuva kohtauspaikka saaristolaisille sekä kaikille ympäristön asukkaille

Monipuoliset palvelut takaavat mukavan asumisen

Sipoonrannan merenrantakylään rakennettavasta keskuspiazzasta löytyvät monipuoliset palvelut. Alueelle on suunnitteilla ruokakauppoja, kioskeja, ravintoloita, yksityinen päiväkoti sekä useampi sata neliötä liiketilaa erilaisten yritysten ja palvelujen käyttöön.

Sipoonrantaan voi tehdä vierailun vaikkapa vesitse, lukuisia palveluja tarjoavaan vierasvenesatamaan purjehtimalla. Satama tarjoaakin suojaisan poukaman sekä omalle että ystävien veneille

Alue on toimiva ja viihtyisä ympäri vuoden

Arkkitehtitiimi on kiinnitänyt suunnittelussa erityistä huomiota siihen, että alue on toimiva ja viihtyisä ympäri vuoden. Esimerkiksi autopaikat tulevat olemaan pääosin piilossa talojen alapuolisissa autohalleissa. Torit sekä ranta- ja katualueet ovat keskeisiä oleskelu- ja kohtauspaikkoja veneilijöille ja asukkaille, ja palvelut elävöittävät koko aluetta.

Sipoonrannan tunnelmat, materiaalit, valaistus, värit ja istutukset toteutetaan alueen lämminhenkistä teemaa tukemaan. Suunnittelun tavoitteena on kodikkuus ja turvallisuus kauniissa ja toimivassa ympäristössä, lopputuloksena kauniita koteja meren äärellä.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja