Kosketusnäyttö iholle tieteisjännärien tapaan? Nyt se on mahdollista

0:20

Tutkijat ovat kehittäneet älykellon, joka heijastaa näytön käyttäjän iholle. Heijastusnäyttöä voi painaa ja pyyhkäistä kuten älypuhelimen ruutua. Katso videolta, miten kello toimii!

Carnegie Mellonin yliopiston ja ASU Techin tutkijat ovat kehittäneet LumiWatch-älykellon, joka heijastaa näytön käyttäjän käsivarteen, kertovat muun muassa Cnet ja The Verge.

Toisin kuin tavallista älykelloa, LumiWatchia käytetään vain heijastuspinnalta. Sitä voi koskettaa samaan tapaan kuin älypuhelimen ruutua. LumiWatch-älykello on "ensimmäinen laatuaan".

Heijastusnäyttö syntyy 15 lumenin projektioyksikön ja kosketusanturin avulla. Älykello on kehitetty Android 5.1.-versiolle ja sen voi yhdistää Bluetoothiin ja WiFi-verkkoon. Projektori käyttää punaisia, sinisiä ja vihreitä laservaloja ja on tarpeeksi kirkas näkyäkseen myös ulkona.

Kello on kooltaan 50 mm x 41 mm x 17 mm, huomattavasti esimerkiksi Applen älykelloa suurempi. Tutkijoiden mukaan 40 neliösenttimetrin kokoinen heijastettu ruutu on viisi kertaa suurempi kuin normaalin älykellon. Videon LumiWatchin esittelystä ja ominaisuuksista voit katsoa kokonaisuudessaan täältä.

Kun tuote tulee myyntiin, sen hinnaksi arvioidaan noin 600 dollaria, joka on noin 500 euroa.

Vasta kehitteillä

Kyseessä on kuitenkin vasta prototyyppi. Käyttöönoton kanssa on vielä tekemistä.

Esimerkiksi heijastus käden pintaan on vaikeaa, koska käsi ei ole täysin tasainen. Koska kuva vääristyy herkästi, laite havaitsee, kun käyttäjä avaa lukon pyyhkäisemällä vasemmalle ja optimoi näytön oikean kulmaan niin, että sitä voi käyttää.

The Verge kertoo tutkijoiden havainneen, että kellossa riittää virtaa jatkuvalla heijastuksella yli tunniksi, ja jos sen pistää välillä pois päältä, patteri saattaisi jopa kestää koko päivän.

Vaikka kyseessä onkin ensimmäinen kosketusnäyttöheijastuslaite, ei kyseessä ole kuitenkaan ensimmäinen projisoiva älykello. Esimerkiksi helmikuussa teknologiayhtiö Haier julkaisi Asu-älykellon, joka käytti pientä projektoria heijastamaan kuvia käyttäjän käteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja