Mainos

Koruliikkeen ryöstö toi liettualaiskaksikolle neljä vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi liettualaismiestä neljän vuoden vankeuteen koruliikkeen ryöstöstä.

Miehet ryöstivät kahden muun liettualaisen kanssa koruliikkeen Helsingin Pohjoisesplanadilla tämän vuoden maaliskuussa. Kaksi muuta ryöstöön osallistunutta tuomittiin heinäkuussa viiden vuoden vankeusrangaistuksiin.

Aleksandras Kutko, 22, ja Ruslanas Sokolavas, 19, otettiin kiinni elokuun alussa kansainvälisen pidätysmääräyksen perusteella. Käräjäoikeuden mukaan he osallistuivat ryöstöön, jossa nelikko sai saaliiksi kelloja ja koruja yli 580 000 euron arvosta.

Syyttäjä vaati Kutkolle ja Sokolavasille tuomiota törkeästä ryöstöstä, mutta käräjäoikeus tuomitsi heidät vankilaan ryöstöstä. Syyttäjä perusteli vaatimustaan sillä, että ryöstäjillä oli mukanaan sorkkarauta, joka on hengenvaarallinen ase. Käräjäoikeuden tuomiossa huomautetaan, että ryöstäjät eivät pitäneet sorkkarautaa esillä liikkeessä.

Sen sijaan Sokolovas osoitti liikkeen myyjää pistoolijäljitelmällä ja pakotti myyjän kahden muun ryöstäjän kanssa liikkeen takaosaan lattialle polvilleen.

Liikkeessä oli ryöstöhetkellä kaksi myyjää. Toinen myyjistä piilotteli ryöstön ajan liikkeen vessassa.

Tarkka suunnitelma

Käräjäoikeus piti ryöstöä erittäin suunnitelmallisena, koska se oli suunniteltu tarkkaan ja nelikko oli tehnyt myös työjaon.

Nelikon tarkoituksena oli jakaa ryöstösaalis myöhemmin Liettuassa. Poliisi pääsi kuitenkin ryöstäjien jäljille ja sai yhden miehistä nopeasti kiinni. Tämän hallusta löytyi myös ryöstösaalista.

Molemmat osapuolet voivat valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.