Koronavirus pilasi helsinkiläisen Jeren ja kavereiden kauan odottaman lomareissun – Filippiinit vaihtuivat Malagaan: ”Talvesta pakenemista oli odotettu hartaasti”

3:04
Näin hotellit ovat varautuneet koronavirukseen.

Koronavirus vaikuttaa myös monen suomalaisen lomailijan arkeen. Epidemia muutti helsinkiläisen kaveriporukan reissusuunnitelmat täysin.

Jeren oli tarkoitus perjantaina lentää kolmen kaverinsa kanssa Rooman ja Hongkongin kautta Filippiineille tapaamaan Cebun kaupungissa töissä olevaa ystäväänsä.

– Pari viikkoa oli aikomus olla poikien kanssa reissussa. Tarkoitus oli kierrellä myös muita lähisaaria samalla, Jere kertoo MTV Uutisille.

Koronavirus sotki kuitenkin kauan odotetun matkan täysin. Tammikuun lopussa Jere luki uutisen, jonka mukaan kaikki Manner-Kiinan ja Hongkongin kautta Filippiineille tulevat saattavat joutua karanteeniin.

Pian lentoyhtiö Cathay Pacificilta tuli tieto, että kaikki lennot Roomasta ja Milanosta Hongkongiin ja takaisin on peruttu ilmailuviranomaisten määräysten perusteella.

– Myöhemmin peruttiin loputkin lennot samoista syistä. Lentoyhtiön sivuilla luki, että perutuista lennoista saa rahat takaisin tai sitten tehdään uudelleenreititys. Käytännössä tuota uudelleenreititystä ei kukaan kuitenkaan tarjonnut.

Jere kertoo, että lentoyhtiöstä kehotettiin olemaan yhteydessä matkanjärjestäjään, joka puolestaan kehotti olemaan yhteydessä lentoyhtiöön.

– Ennen pitkää lentoyhtiöltä tuli kuittaus matkanjärjestäjälle, että lennot saa perua ja niistä saa rahat takaisin.

Uutta lentoa Jerelle tai hänen kavereilleen ei tarjottu.

– Mutta eipä ainakaan samalla lentoyhtiöllä olisi päässyt Filippiineille järkevästi muuta kautta.

Jere on kavereidensa kanssa laittanut hakemuksen sisään rahojen saamiseksi perutuista lennoista.

Kuukausien suunnittelut 

Kuukausia suunnitellut ja odotetun reissun peruminen luonnollisesti harmitti. Lennot reissulle varattiin syyskuussa ja lokakuussa tehtiin ensimmäiset majoitusvaraukset.

– Osa otti takaiskun raskaammin kuin osa. Kyllähän Suomen talvesta pakenemista oli odotettu aika hartaasti.

Aivan ilman ulkomaanmatkaa kaveriporukka ei kuitenkaan jää. Pikaisella varoitusajalla he varasivat lennot Espanjan Malagaan.

– Sinne sai kohtuuhintaisia lentoja ja pitäisi olla aurinkoakin, joten lähdetään käymään siellä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja