Koronavirus näytti jälleen kyntensä – tuhansia minkkejä kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin Yhdysvalloissa

1:36
CNN: Wisconsinissa satoja minkkejä on kuollut koronaan.

Satoja minkkejä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Wisconsinissa Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain tautikeskus CDC on lähennyt tutkimustiimin paikalle. 

Tarhalle työskentelevä eläinlääkäri Kevin Hoffman CNN:lle, että hän havaitsi jotakin outoa viime viikolla. 

– Kuolleita eläimiä oli enemmän kuin normaalisti. Eläimet lähetettiin testattavaksi ja niin saatiin positiivinen testitulos.

Vaikuttaa siltä, että virus on tarttunut eläimiin tarhan työntekijöiltä. Sairastuneet työntekijät olivat sairastaneet taudin lievänä. 

Minkkien sairastuminen herättää kysymyksiä siitä, mitkä muut eläimet voivat sairastua, ja voiko virus tarttua eläimeltä ihmisille. Tiedossa on ainakin, että koirat voivat kantaa virusta.

Minkkien koronaoireet vastaavat ihmisten oireita, mutta niillä tauti leviää paljon nopeammin. Vakavasti sairaat minkit kuolivat jo seuraavana päivänä oireiden ilmaannuttua. Tutkijat eivät ole vielä saaneet selville, miksi tauti on niin vaarallinen nimenomaan minkeille. 

Myös Utahin osavaltiossa on raportoitu jopa 8000 minkin kuolleen saatuaan viruksen. 

Utahissa virusta ilmeni minkeillä ensimmäisen kerran elokuussa. Tarhan työntekijöitä oli sairastanut viruksen heinäkuussa. Tutkimus osoitti, että tauti tarttui ihmisiltä eläimille, osavaltion eläinlääkäri Dean Taylor kertoo.

Myös muualta maailmasta on raportoitu minkkien sairastumisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja