Britannian hallitus tyrmäsi syytökset Boris Johnsonin lepsuilusta koronakriisissä: "Pääministeri teki kaikki tärkeät päätökset"

Lukuisat ihmiset ympäri maailmaa ovat osoittaneet eri tavoin kiitostaan ja arvostustaan terveydenhuollon ammattilaisille – Britanniassa mallia näytti toisen maailmansodan veteraani Tom Moore 1:42
Lukuisat ihmiset ympäri maailmaa ovat osoittaneet eri tavoin kiitostaan terveydenhuollon ammattilaisille.

Britanniassa pohdittiin sunnuntaina pääministeri Boris Johnsonin tekemisiä ja tekemättä jättämisiä koronaviruspandemian aikana.

Parhaillaan koronvirustartunnasta toipumassa oleva Boris Johnson oli hallituslähteiden mukaan "iloisella mielellä" ja "ehdottomasti hyvin perillä asioista", vaikka onkin vielä virallisesti sairauslomalla.

Aina näin ei kuitenkaan ole ollut. Sunday Times -lehden mukaan Johnsonin saamattomuus ja löperö toiminta pahensivat koronavirustilannetta maassa ja saattoivat aiheuttaa tuhansia ylimääräisiä kuolemantapauksia.

Lehden mukaan Johnson jätti väliin useita koronavirusta käsitteleviä kriisiryhmä Cobran kokouksia, sivuutti varoitukset pandemian leviämisestä ja suojavarusteiden riittämättömyydestä ja keskittyi kriisin alkuvaiheessa yksityiselämäänsä ja pitkien viikonloppujen viettoon maalla.

"Pääministeri teki kaikki tärkeät päätökset"

Kabinettiministeri Michael Gove tyrmäsi lehden väitteet absurdeina.

–  On groteskia väittää pääministerin jättäneen kokouksia väliin. Hallituksella on erilaisia kokouksia: joitain johtaa terveysministeri, toisia muut ministerit. Pääministeri teki kaikki tärkeät päätökset. Kukaan ei voi väittää, ettei pääministeri olisi pannut sydäntään ja sieluaan koronavirustaisteluun, Gove vuodatti.

Britanniassa kerrottiin sunnuntaina yhteensä 596 ihmisen kuolleen vuorokaudessa maan sairaaloissa uuden koronviruksen seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat