Koronakaranteenin seuraus: Jokereiden kotiottelu siirtyy pelattavaksi Venäjällä – joulukuussa edessä hurja härkäviikko

6:26
Jokerit-soppa sakenee: KHL pesee kätensä pelin peruuntumisesta – Jokereille tuomittiin luovutustappio.

Jokereiden koronakaranteenin vuoksi siirretylle kahdelle kotiottelulle on merkitty uudet pelipäivät. Jokerit kohtaa AK Bars Kazanin 14. joulukuuta ja Metallurg Magnitogorskin 30. tammikuuta.

Ottelusiirrot tarkoittavat sitä, että Jokereilla on edessään todellinen ottelusuma joulukuussa. Joukkue lähtee vieraskiertueelle 2. joulukuuta pelattavan Ufa-kotiottelun jälkeen.

Kiertueesta on tulossa poikkeuksellisen raskas, sillä joukkue pelaa 7. joulukuuta ja 14. joulukuuta välisenä aikana viisi ottelua kahdeksan päivän aikana. 

Vieraskiertue päättyy erikoisella tavalla kotiotteluun vieraskaukalossa. Jokerit nimittäin pelaa ensin 13. joulukuuta vierasottelun AK Bars Kazania vastaan. 14. joulukuuta on  vuoross asyyskuulta siirretty kotiottelu, joka pelataan niin ikään Tatneft Arenassa Kazanissa.

Jokeredien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen vahvistaa järjestelyn.

–Tilanne on se, että ei ole ihan helppoa löytää pelipäiviä ja luultavasti uusiakin siirtoja tulee. Helpompi pelata ne molemmat Kazan-pelit siellä peräkkäisinä päivinä.

Kazan vastaa myös Jokerien kotipeliksi merkityn ottelun järjestelyistä. Lipputuloista ei ole Keurulaisen mukaan keskusteltu.

– He järjestävät pelin. Nämä ovat poikkeusaikoja ja hyvin pystymme tekemään yhteistyötä seurojen kesken. Jos he järjestävät pelin, totta kai he lipputulot ottavat.

Myös tammikuulle siirretty ottelu aiheuttaa melkoisen otteluruuhkan, kun Jokerit tahkoaa neljä ottelua kuuteen päivään. Tällä kertaa kotikaukalossa.

Jokereiden viisi ottelua siirrettiin syyskuussa sen jälkeen, kun koko joukkue asetettiin karanteeniin 9. syyskuuta pelatun Neftehimik-ottelun jälkeen. Karanteeni oli seurausta Neftehimikin joukkueen pelaajien antamista positiivisista koronavirustesteistä.

Uusissa testeissä pelaajat kuitenkin todettiin terveiksi, ja lopulta myös Jokereiden karanteeni purettiin aiemmin ilmoitettua aiemmin. Joukkue palasi harjoituksiin 21. syyskuuta ja pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Sibiriä vastaan Helsingissä.

Siirretyistä otteluista vielä kolmelle pitäisi löytyä uusi pelipäivä ja mahdollisesti myös pelipaikka. Keurulaisen mukaan vastaava järjestely vieraskaukalossa pelattavasta kotiottelusta voi toistua.

– Se voi hyvin olla. KHL tekee töitä nyt sen eteen. On muitankin joukkueita, joilla on otteluita siirtynyt. Ei ole ihan helppo duuni.

Vastaavasti jonkin joukkueen siirretty kotiottelu voidaan pelata Helsingissä, jos sellainen tilanne kalenteriin sopii.

– Ilman muuta. Eletään tilanteen mukaan. Mikä on logistisesti paras vaihtoehto, se löydetään.


Jokerit ehti pelata ennen karanteeniaan kaksi ottelua. Se voitti vieraissa Riian Dinamon ja kotonaan Nefetehimikin. Joukkue ei matkustanut lainkaan kauden avausotteluun Minskiin ja sille tuomittiin ottelusta 0–5-tappio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja