Korona ei hellitä otettaan: Tshekissä taas ennätysmäärä uusia virustartuntoja

6:08
Näihin maihin koronan toinen aalto on iskenyt - miksi kuolemat silti vähenevät? (28.8.2020)

Tshekissä on rekisteröity ennätysmäärä uusia koronavirustartuntoja päivän aikana, yhteensä 1 541, kertoo brittilehti Guardian. Kyseessä oli jo kolmas päivä peräkkäin, kun edellisen päivän ennätys rikkoontui ja viides päivä peräkkäin, kun maassa on rekisteröity yli tuhat tartuntaa päivän aikana.

Tshekissä on yritetty välttää uusia tiukkoja koronarajoituksia, jotta maan talous ei kärsisi. Ainoastaan kasvomaskien käyttöä koskevia säännöksiä on tiukennettu.

Myös Saksassa on rekisteröity lähes tuhat uutta koronavirustartuntaa ja kaksi viruksen seurauksena kuollutta, kertoo maan kansanterveyslaitos Robert Koch -instituutti.

Norjan kansanterveyslaitoksen mukaan maan tulee varautua koronaviruksen toiseen aaltoon, vaikka riski siihen vaikuttaakin tällä hetkellä pieneltä, kertoo uutistoimisto TT.

– Jos se on tullakseen, se tulee syksyn ja talven aikana, kun ihmiset ovat suuremmassa määrin sisällä, sanotaan raportissa.

Norjan kansanterveyslaitoksen edustaja Line Vold sanoi laitoksen verkkosivuilla, että tällä hetkellä riskinä Norjassa ovat pienemmät, etenkin nuorten kokoontumisista alkunsa saaneet tautiryppäät.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja