Flunssa-aalto iski Ruotsissa, vaikka koronarajoitukset ovat voimassa – lääkärit ihmeissään: "Se leviää hygieniatoimenpiteistä huolimatta"

5:05
Katso yllä oleva video: Flunssaa ei voi erottaa koronasta ilman testiä, muistutti johtava ylilääkäri, kun Suomessa jylläsi kesäflunssa.

Tartuntatautilääkärien mukaan syysflunssa leviää nyt Ruotsissa koronarajoituksista huolimatta. Asiasta kertovat Aftonbladet ja Blekinge Läns Tidning BLT.

Lehtien mukaan syysflunssa jyllää nyt ainakin Blekingessä, Gävleborgissa ja Tukholmassa.

Katso yllä oleva video: Flunssaa ei voi erottaa koronasta ilman testiä, muistutti johtava ylilääkäri, kun Suomessa jylläsi kesäflunssa.

Tilanne hämmentää myös tartuntatautilääkäreitä, sillä koronatartuntamäärät ovat Ruotsissa laskussa, mutta flunssatapaukset kasvussa. 

Blekingen tartuntatautilääkäri Olof Blivik kertoo, että infektiotapaukset ovat yleistyneet huomattavasti, mutta kyseessä ei ole korona.

Tilanteen tekee hankalaksi se, että flunssaa ja koronaa on hankala erottaa toisistaan ilman testiä, koska niissä on samankaltaisia oireita.

– Vaikuttaa siltä, että flunssavirukset ovat tarttuvampia kuin covid-19. Se leviää hygieniatoimenpiteistä huolimatta, Blivik toteaa.

Sen sijaan Gävleborgin tartuntatautilääkäri Lars Wesslén ei usko, että flunssa olisi tarttuvampi.

Median haastattelemien lääkäreiden mukaan flunssatapausten voimakkaalle kasvulle voi olla useampia syitä.

Tukholman alueen tartuntatautilääkäri Maria Rotzén Östlund kertoo, ettei toistaiseksi voida sanoa, onko syysflunssaa nyt enemmän liikkeellä kuin aiempina syksyinä.

Hänen mukaansa nyt vaikuttavan flunssatapausten määrän kasvun taustalla voi olla se, että infektioita testataan nyt enemmän, mutta myös tietynlainen immuniteetti koronaa vastaan.

Asiasta kertoi Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja